• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

zijn de nieuwe snelheden wel mogelijk op een NIET EuroDOCSIS netwerk???

H

henk1024

Hallo,

Ik woon hier in Ridderkerk (2985) en heb een classic abbo met com21 comport modem en de oude snelheid.

Als een postcode check doe bij chello.nl dan blijkt dat er in mijn woonplaats alleen keuze is uit Chello Light en classic.

Wil dat zeggen dat er hier nog geen EuroDOCSIS ligt? En zou ja, is het technisch dan wel mogelijk om alles op de nieuwe snelheid over te schakelen ???

Ik heb m’n abbo vorige week opgezegd maar ik ben nog wel benieuwd of het ze allemaal gaat lukken voordat ik eind juni wordt afgesloten.

grtz :)
 
Die "goeie ouwe" Lancity's zijn geen eurodocsis'modems. En toch was het ook met die modems mogelijk om veel hogere snelheden te halen. Dat Chello dat niet doet voor die modems heeft andere redenen, maar volgens mij konden de oude modems allemaal de 4,6 mbit wel halen. Theoretisch.
 
Sterker nog: Die oude Com21 lacht om die snelheden, dat kan ie met twee vingers in z'n neus aan...dus daar zal het niet aan liggen.
Misschien is de rest van het netwerk daar nog te brak...of ze lopen bij Chello te malen, maar aan de modem ligt het zeker niet.
 
Maar nu dacht ik dat een ouderwets netwerk (dus niet EuroDOCSIS) iedereen alleen op de zelfde snelheid gecapt kon worden en dat een  EuroDOCSIS netwerk de snelheid is gecapt in het modem (correct me if I'm wrong).

Als dit zo is dan liegt Chello, volgens mij, de boel bij elkaar door te zeggen dat nieuwe klanten al van de  nieuwe snelheden gebruik kunnen maken.

Nieuwe klanten kunnen vanaf deze week direct over de nieuwe snelheden beschikken. Voor de bestaande klanten zal dit de komende maanden gefaseerd gaan plaatsvinden. Zij zullen hierover per brief geïnformeerd worden.


Ze zullen het vast moeilijk hebben bij chello, maar ga dan niet je klanten neppen en aan een lijntje houden.
Want zo gevoel begin ik te krijgen. :'(
 
Dat klopt ook wel, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen bij jou in de buurt een non-docsis modem heeft.
Wellicht zijn er al wel mensen met een eurodocsis modem, (de mensen die 'light' hebben), maar heeft het netwerk gewoon nog te weinig capaciteit om de hogere snelheden aan te kunnen.

Maar inderdaad, het kan ook zijn dat Chello maar wat aan leutert natuurlijk...
 
Terug
Bovenaan