Ziggo zenderaanbod - Technische wijzigingen

In de regio Den Haag is de regionale tv zender Haaglanden TV (kanaal 44) nu in HD (720p) kwaliteit te ontvangen.
 
11 januari 2022.

Einde van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in mpeg-2, 720 x 576 pixels (SD).
De still is er niet meer.
"SD-zender niet meer beschikbaar op verouderde mediaboxen"

Nu alleen in HD: mpeg-4, High Profile @ Level 4.0, 1920 x 1080 pixels.
1. NPO 1 HD
2. NPO 2 HD
3. NPO 3 HD
 
Zojuist gecheckt. De lokale TV zenders in de gemeente Ede zijn nog steeds in mpeg-2.
 
digitalbitrate.com geeft aan dat Spike HD niet langer in TS2097 zit, maar geeft (nog) niet aan waar deze naartoe verhuisd is. Weet iemand waar deze naartoe verplaatst is?

Verder zin de TSen 2050, 2056, 2061, 2069, 2076, 2107 al enige tijd niet meer gescand en lijkt ook TS2099 niet goed gescand te worden. Ontvangstproblemen bij de scanner, zo lijkt het. Hebben we hierdoor mogelijk meer wijzigingen gemist?
 
Die digitalbitrate is een beetje in de war denk ik, Spike zit nog steeds op dezelfde plek. Altijd zelf even scannen om het zeker te weten.
 
Met een TV, je digitale DVB-C ontvanger (Ziggo box, humax, linux box etc) of een DVB-C tuner kaart als je die in de computer hebt zitten.
 
Hier in voormalig UPC gebied omgeving Rotterdam zijn nu alle lokale zenders verplaatst naar nummer 34 t/m 49. ( voorheen vanaf nummer 325)
Ook zijn alle lokale zenders nu zichtbaar op de Mediabox Next wat voorheen niet zo was.
 
Ik wil niets verkeerds zeggen… maar sinds vandaag Ziggo actief in ons nieuwe huis… wat een verschil in beeldkwaliteit. Ja, ik zei ook dat KPN scherp was… maar we zitten hier allebei met verbazing te kijken.
 
Ik wil niets verkeerds zeggen… maar sinds vandaag Ziggo actief in ons nieuwe huis… wat een verschil in beeldkwaliteit. Ja, ik zei ook dat KPN scherp was… maar we zitten hier allebei met verbazing te kijken.

Ik meen dat dit de verkeerde thread is hiervoor, maar hoe heb je dit vergeleken?

En is het echt scherpte als in artefacten tijdens beweging en details (bitrate) of is het dat het hele beeld softer lijkt.? Want dat laatste komt door de KPN boxen die zijn software matig ingesteld om heel soft beeld te geven, daardoor lijkt het minder scherp hoewel het bitrate hetzelfde kan zijn als bij Ziggo (dvb-c) ligt er uiteraard ook aan of je naar de 7 Mbit zenders (KPN HD) kijkt of naar de 12 Mbit zenders (KPN glaszenders).

Ook is er bij KPN zo dat een deel van de scherpte verloren gaat met de opschaling van 1080 naar 2160p. De ene ontvanger kan dit beter dan de andere, eigenlijk zou je het puur moeten overlaten aan de TV.

Maar voor sommige zenders is Ziggo gewoon beter (hoger bitrate), andere zenders is KPN weer beter omdat die zenders bijv. bij Ziggo nog niet in HD zijn.
 
Terug
Bovenaan