Ziggo zenderaanbod - Technische wijzigingen

CreativeS

Forum Gebruiker
Berichten
16.504
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Het is inmiddels verplaatst naar het goede topic :)

Ik heb dit vergeleken met mijn ogen, puur op zicht. En dat verschil is dermate, dat het verschil in scherpte ervoor zorgt dat mijn ogen weer even moeten wennen. Net alsof je de eerste dagen na een nieuwe bril wat 'onwennig' kijkt ;) Ja, het leek bij KPN wel of er een softe laag overheen zat, zoals jij zegt. Ik durf zelfs wel te zeggen dat er verschil zit tussen de tien zenders HD glas en HD bij Ziggo.

En ja, ik weet dat bepaalde zenders bij KPN wel in HD zijn, maar SD is ook echt SD met lage bitrate en dat valt dan wel weer mee bij Ziggo. Maar afgezien van de upload, is mijn lichte teleurstelling van de 'verplichte' overstap veranderd in voorzichtig optimisme. Ik ben er blij mee.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
2.458
Digitale TV
  1. Ziggo
Dat je er blij mee bent is natuurlijk harstikke mooi maar dat softe beeld is puur aan de KPN box te wijten en hoe hun dat ding instellen. Helaas kun je de scherpte niet zelf aanpassen. De beeldkwaliteit tussen de tien glas zenders KPN en Ziggo is volgens mij exact hetzelfde.

Misschien kan ik dit aantonen met een vergelijk met mijn linux box.. de KPN glaszenders van de NPO zijn namelijk ongecodeerd.
 
Bovenaan