Ziggo zenderaanbod - Nieuwe en gewijzigde zenders

+1 kanalen zullen er in Nederland nooit komen. Zelfs op de satelliet waar ze in UK veel gebruikt waren, zie je het aantal al teruglopen. In feite hebben we bij de meeste providers al de mogelijkheid om programma's die een uur eerder zijn begonnen om terug te kijken via Begin Gemist en Replay TV. Natuurlijk niet bij Ziggo waar je ook via DVB-C FTC of met smartcard kan kijken via televisie of eigen decoder. Maar dat is slechts een zeer beperkt deel van de kijkers. En Ziggo zet duidelijk in op de eigen bruikleendecoders. En het is voor velen wellicht vloeken in de kerk maar de toekomst bij Ziggo is echt IPTV.
Dat laatste weet ik wel zeker. De kans dat Ziggo ook gaat leveren via glasvezelnetwerken die niet in hun verzorgingsgebied zitten acht ik zeer groot. Sterker, ik zie ze ook wel een netwerk overnemen. IPTV zal echt niet meer weg te denken zijn en biedt meer mogelijkheden dan COAX. 4K uitbreidingen en UHD zijn beter leverbaar en alles naar HD in principe geen probleem (daar moet het backend wel op aangepast zijn qua capaciteit).
 

Bijlagen

  • 1_0_1_4B34_810_600_FFFF0000_0_0_0_20230105155934.jpg
    1_0_1_4B34_810_600_FFFF0000_0_0_0_20230105155934.jpg
    173,1 KB · Weergaven: 111
Echt opvallend. Maar goed plaatjes liegen niet. Ik verwacht dat veel providers - zeker DSL/glasvezel dus IPTV - weinig tot geen interesse hebben om deze zender door te gaan geven. Ze hebben namelijk met hun interactieve diensten deze mogelijkheid al. De kosten van een extra kanaalslot voor deze zender zullen dan al snel voor hen te hoog zijn.
 
De kosten van een extra kanaalslot voor deze zender zullen dan al snel voor hen te hoog zijn.
Het lijkt mij niet dat daar de kosten in zitten. Per slot van rekening zijn er ook al een aantal zenders gestopt.
Dat levert al lege sloten op. De kosten zullen hooguit in de distributieovereenkomst zitten.
 
Elk kanaalslot - stream bij IPTV - brengt natuurlijk kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de lokale netwerkopslag voor cloudPVR. Dit naast natuurlijk distributievergoeding. Al verwacht is dat de distributiekosten van een +1 kanaal minimaal zijn omdat voor het gelijke content al voor het 'normale' kanaal betaald wordt. En lege kanaalsloten zijn natuurlijk gewoon een bezuiniging op kosten voor een provider.
 
Elk kanaalslot - stream bij IPTV - brengt natuurlijk kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de lokale netwerkopslag voor cloudPVR.
Natuurlijk, gratis is het niet helemaal maar de apparatuur is er al. Die werd immers eerder gebruikt voor een zender/de zenders die zijn gestopt. Danwel niet meer worden doorgegeven vanwege het (distributie)kosten/baten verhaal.

We zullen het wel zien. Van mij hoeft het ook niet. En ik kan me voorstellen dat een provider inderdaad geen zin heeft om ook maar een euro te willen steken in zo'n kanaal.
 
Ziggo gaat per 1 februari wat zenders verplaatsen naar andere kanaalnummers. Er staat nu een still op Digitalbitrate dat
Disney Channel van kanaal 27 naar 302 gaat. Naast de bestaande kinderzenders.
National Geographic gaat van 18 naar 27.
Kanaal 26 is al geruime tijd leeg, maar zal misschien na deze wijziging weer gevuld worden?

De rest is nog onduidelijk, maar zal tzt wel bekend gemaakt gaan worden via:
www.ziggo.nl/zenderwijzigingen
 
Laatst bewerkt:

Verhuizing zenders per 1 februari 2023​

Voor alle klanten met Kabel TV en TV Standard
Op 1 februari 2023 wijzigt een aantal zenders van kanaal bij Ziggo.

ESPN zal vanaf 1 februari ook te zien zijn op kanaal 18. De zender blijft eveneens beschikbaar op het huidige kanaal 421.

National Geographic verhuist van kanaal 18 naar kanaal 27.

Disney Channel verhuist van kanaal 27 naar kanaal 302.

Deze zenders zijn onderdeel van The Walt Disney Company (Benelux) BV.

Bron (Ziggo): https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/zenderwijzigingen
 
Terug
Bovenaan