Ziggo tv gaat in de wolk ?

  • Onderwerp starter bezoeker
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bezoeker

https://www.youtube.com/watch?v=MnGPc3SXU-A&feature=player_embedded

Ziggo heeft gekozen voor de CloudTV virtuele set-top box platform van Active Video Networks om interactieve diensten aan te bieden aan een groot aantal van haar bestaande kabel abonnees.

Cloud TV is op dit moment uitgevoerd als een pilot in Beta en implementatie is voorzien in de zeer nabije toekomst, maar Ziggo heeft nog geen tijdschema. De Beta versie is te zien op de IBC dit jaar in Amsterdam, maar ook navigatie-UI's die in studie met Comcast in de Verenigde Staten (Stand 1.A52),

Binnen de overeenkomst zal Ziggo gebruik maken van het ActiveVideo CloudTV H5-platform om gebruikers ervaringen te verzamelen. De eerste implementatie zal VOD navigatie en gids functionaliteit bevatten, waaronder verbeterde zoeken, ontdekking en previews, bestaande set-top boxen.

Ontworpen om alle digitale STB, CI + televisies en aangesloten apparaten te ondersteunen, het schaalbare CloudTV H5 platform maakt gebruik van HTML5-browser-technologie uitgevoerd middels externe servers en uit te voeren en volledig gebruik te maken van de cloud.

De volledig gevormde gebruikerservaring wordt dan streaming naar het apparaat van de gebruiker geleid. Abonnees maken gebruik van hun bestaande afstandsbediening om toetsaanslagen te sturen naar de externe server, controle van de toepassing. De latentie tussen een klant toetsaanslag en de UI respons is minimaal.

Ziggo zal de uitrol van cloud-tv in fasen uitvoeren. De eerste stap is de machtiging van een beperkt aantal van de recente "domme" set-top boxes, waaronder modellen van Humax. Verder op de routekaart is de mogelijke inschakeling van CI + apparaten, maar er moet nog veel worden gedaan op verschillende niveau vóórdat de uiteindelijke uitvoering een reële mogelijkheid is.

"Service providers inzet van geavanceerde navigatie, gidsen en andere content moeten op lange termijn, flexibele oplossingen bieden die elke huidige of toekomstige apparaat zal ondersteunen", zegt Ronald Brockmann, Managing Director voor ActiveVideo Networks in Europa.

"De selectie van CloudTV zal Ziggo bieden om rijke, boeiende diensten te leveren zonder vervanging van bestaande set-top boxen."

Gaan in de wolk en het hebben van directe toegang tot de consument CE-apparaten lijkt de trend. Vorige week nog toonde Samsung zijn direct-to-TV OTT oplossing in overleg met een Estslands platform (ook te zien in Amsterdam).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan