Ziggo test kleine settopbox zonder coax-aansluiting

Johnny54

Moderator
Berichten
19.389
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ziggo is begonnen met het testen van de Mediabox Next Mini, zo blijkt uit foto's die Tweakers heeft ontvangen. Dat is een kleine settopbox met de functionaliteit van een Mediabox Next, maar dan zonder coax-aansluiting. Het apparaat biedt televisie via IP.

Bron: tweakers.net
 
Lijkt verrassend veel op de Arris VIP 5202 die KPN ook gebruikt. Iets andere behuizing, dat wel, maar intern zal er mogelijk niet zoveel verschil zijn.
Waarschijnlijk een Qualcomm SOC of zo.
 
augustus 2020.
 
Lijkt verrassend veel op de Arris VIP 5202 die KPN ook gebruikt.
Het is ook - hoe verrassend - een Arris :) Andere behuizing en klaar. IPTV scheelt natuurlijk wel héél veel. Er hoeft o.a. geen constante datastroom van vele Gb's aanwezig te zijn en met hogere bitrates kan het allemaal erg scherp. De Arris VIP5202 kan dan weer niet draadloos, maar dat kan eigenlijk geen dealbreaker zijn.
 
Laatst bewerkt:
Als dit de richting is waar ze heen willen zullen ze toch een hoop aan het netwerk moeten gaan veranderen. Ik kan dit technisch toe lichten als men dat wil. Maar dat wordt een lang verhaal.

Uiteindelijk krijg je dan hetzelfde principe als bij KPN, voor elke TV een boxje nodig en eigen apparatuur (DVB-C) werkt op den duur niet meer. ik vind het een domme keuze. Het is een leuk klein boxje hoor, dat is het probleem niet alleen DVB-C is veel meer solide dan IPTV en geeft meer mogelijkheden aan de klant.

Besef de modems kun je straks zelf kiezen als dat werkelijk doorgaat en het TV deel wordt closed source.
 
Ik ga er vanuit dat dit in de toekomst als extra box kan worden gebruikt, of in situaties waar geen coax ligt. Meer als optie.
 
Het is ook - hoe verrassend - een Arris :) Andere behuizing en klaar. IPTV scheelt natuurlijk wel héél veel. Er hoeft o.a. geen constante datastroom van vele Gb's aanwezig te zijn en met hogere bitrates kan het allemaal erg scherp. De Arris VIP5202 kan dan weer niet draadloos, maar dat kan eigenlijk geen dealbreaker zijn.

En daar ga je de fout in, als je unicast gaat doen stapel je alle streams van kijkers, dat is niet te doen want er is maar 1600 Mbit aan bandbreedte en de rest wil ook nog graag internetten, netflixen, downloaden etc. Ga je multicast doen moet je alle TV zenders dus continue als IP stream op het netwerk hebben staan.. dat is zo'n 1500 Mbit bij elkaar wat nu als DVB-C deel wordt gebruikt wat in feite ook een vorm van multicast is. Dit naast elkaar laten bestaan is op dit moment geen fysieke ruimte voor. Als alles giganet is en ook iedereen over een giganet modem beschikt dan zijn er meer mogelijkheden maar dan ben je al weer jaren verder.

Het is niet voor niks dat de UHD zenders (behalve een zender die bijna niemand kijkt) als DVB-C stream worden aangeboden ipv IP zelfs al zijn ze alleen op de next box te zien.
 
Ik verwacht nog steeds dat Ziggo, samen met veel of alle andere providers. uiteindelijk helemaal op IPTV zal over gaan.
Dat heeft veel voordelen voor ze.
  • Een netwerk geschikt, geoptimaliseert, eenvoudiger van opzet, met een hoge capaciteit voor één soort dataverkeer.
  • Een soort data zonder omzetting geschikt voor alle vormen van doorgifte, via de coaxkabel, app's etc.
  • Makkelijker, minder verschillende apparatuur, minder problemen.
  • Makkelijker voor de klant die geen twee (coax en internet), maar slechts een internetnetwerk (bekabeld en/of draadloos) nodig heeft.
 
En daar ga je de fout in...

Ik ga nergens de fout in... gewoon een gedachtegang. Niemand doet iets fout in het leven ;)

Uiteindelijk krijg je dan hetzelfde principe als bij KPN, voor elke TV een boxje nodig en eigen apparatuur (DVB-C) werkt op den duur niet meer. ik vind het een domme keuze.


:>
 
Terug
Bovenaan