Ziggo televisie- meterkast aansluiting

RBright

Forum Gebruiker
Berichten
3
Zou iemand mijn kunnen helpen met het verklaren wat welke kabel doen in de meterkast.
Mijn moeder heeft een appartement uit 2010. In de meterkast is de hoofdaansluiting voor de tv en modem. In de meterkast zij twee coax kabels, waarbij 1 een vrouwelijke aansluiting -en de andereen mannelijke aansluiting heeft. In de woon en slaapkamer is een normale aansluiting waar ik de coaxkabel in ga doen om aan te sluiten in de mediabox van Ziggo. Echter snap ik de setup niet. Wat moet ik doen met de kabels in de meterkast?

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?

8E995E2F-88A0-48BE-A66E-8D3E03038F17.jpeg

E9A3803B-80C0-4E24-ADC9-66FD5959EDBC.jpeg

Meterkast

AB101EE1-D4AA-4F3B-98D3-DF4636649AA2.jpeg

Woonkamer
 

Bijlagen

  • 289C506C-ED2F-4E86-9726-3833E69B429A.jpeg
    289C506C-ED2F-4E86-9726-3833E69B429A.jpeg
    503,2 KB · Weergaven: 103
Heeft je moeder soms een slaapkamer boven waar ook een coaxaansluiting zit? Er zit nu een moderne 1 gats AOP in je meterkast, maar misschien zaten die kabels vroeger aangesloten op een oude AOP in de meterkast die 2 gaten had. 1 voor TV en 1 voor de oude analoge radio en vervolgens naar boven lopen.

Maar als het in de huiskamer gewoon werkt, hoef je er sowieso niks mee te doen.
 
Laatst bewerkt:
Zo te zien zat hier eerder een modem gezien de kabels van oa telefonie.
degene die past zal ook de juiste zijn
 
Heeft je moeder soms een slaapkamer boven waar ook een coaxaansluiting zit? Er zit nu een moderne 1 gats AOP in je meterkast, maar misschien zaten die kabels vroeger aangesloten op een oude AOP in de meterkast die 2 gaten had. 1 voor TV en 1 voor de oude analoge radio en vervolgens naar boven lopen.

Maar als het in de huiskamer gewoon werkt, hoef je er sowieso niks mee te doen.

Bedankt voor je bericht.

In de slaapkamer en in de woonkamer is een coax stopcontact.

Moet ik iets doen met de coax kabels en de AOP aansluiting in de meterkast om ervoor te zorgen dat de coax stopcontacten werken in de twee kamers? Mijn verwarring is wat is de rol van de AOP aansluiting in de meterkast en waar gaat de kabel dan naar toe.

Sorry als dit dom klinkt maar ik heb hier niet veel ervaring mee en wil graag begrijpenp wat wat doet
 
Het beste kun je kijken of er al signaal op staat in de woon en slaapkamer door een TV of TV met mediabox aan te sluiten. Als er signaal op staat hoef je niets te doen met die coaxkabels in de meterkast. Heb je ergens geen signaal, dan zou ik de mannelijke coax in het AOP in de meterkast stoppen, om te kijken of er dan wel signaal is. De vrouwelijke coax is volgens mij voor analoge radio, maar dat is bijna overal al uitgeschakeld, dus daar hoef je niets mee te doen.

Kortom, kijk gewoon of je al signaal hebt... zo ja, dan gewoon niets met de coaxkabels in de meterkast doen.

Probeer ook eens de coaxkabels te volgen, misschien kom je er dan achter waar ze heenlopen. Misschien de slaapkamer.
 
Laatst bewerkt:
@Dynabite, ze wil op beide plekken signaal hebben.

Het lijkt mij beter om er een Ziggo monteur bij te halen die alles in orde maakt. Waarschijnlijk moet er een splitter of versterker geplaatst worden en er moet een andere stekker (male naar female) aan de coax kabel gezet worden en er moet gecontroleerd worden of de wandcontactdozen in de woon en slaapkamer nog wel aan de hedendaagse eisen voldoen en anders moeten die vervangen worden.

Tevens weet ik niet of er Internet via de kabel is of komt want anders moet het modem ook worden aangesloten dus kan er echt beter een monteur komen.
 
Ja, ik weet dat ze in beide kamers signaal wil, maar mijn vermoeden is dat de huiskamer al doorgelust is en al werkt. Die coaxkabels hebben volgens mij op een ouder model AOP gezeten en lopen denk ik naar de slaapkamer.

Maar het blijft gissen en er een gratis installatiemonteur bij halen is natuurlijk altijd verstandig wanneer je er zelf niet uit komt https://www.ziggo.nl/klantenservice/monteur/monteur-kiezen#/
 
Bedankt voor jullie berichten.

Het internet is van KPN en ik weet hoe dat geïnstalleerd moet zijn. Dit keer is de tv installeren net even anders dan ik gewend ben en vandaar mijn vraag op dit forum. Ik ga het zelf even proberen en als het niet lukt ga ik van ziggo een monteur inschakelen.

Nogmaals bedankt voor jullie informatie
 
of ik roep maar iets, loop de enne kabel naar de woonkamer en de ander naar de slaapkamer, niet als het zou moeten zijn maar kan natuurlijk wel. maar als het mogelijk is een tv ( die DVB-c kan ) of media box ergens vandaan halen en kijken of die het doet, zo wel in slaapkamer als woonkamer als rechtstreeks op AOP, als de aansluiting in woon of slaapkamer het wel doet zonder dat je die kabel in de meterkast in het AOP zit, moet ergens anders een AOP zitten, dan wordt het helemaal raar.

gratis monteur aanvragen kan altijd natuurlijk maar je bent wel altijd zelf verantwoordelijk voor je huis installatie.
 
Terug
Bovenaan