Ziggo start vanaf volgende week levering Connect Box van Arris

CreativeS

Forum Gebruiker
Berichten
16.777
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ziggo start vanaf volgende week levering Connect Box van Arris

hwdNB0R.jpg


Ziggo start vanaf volgende week de levering van een Connect Box van fabrikant Arris. Het alternatief voor de bestaande Connect Box van Compal ondersteunt direct vanaf de levering WifiSpots en ipv6 full dual stack.

Wat hardware en uiterlijk betreft is de Arris TG2492LG identiek aan de Compal CH7465-LG, de huidige Connect Box. Gebruikers kunnen alleen aan de sticker onderop zien van welke fabrikant het apparaat afkomstig is. Het modem annex wifirouter ondersteunt docsis 3.0, dualband wifi-ac en 24x8-channel bonding. Het heeft vier gigabitethernetaansluitingen en usb 2.0. Tweakers ontving informatie over de komst van de Arris Connect Box; Ziggo heeft de komst bevestigd.

Het verschil met de Compal-variant is dat de Arris direct WifiSpots ondersteunt en voor klanten in de voormalige Ziggo-regio van voor april 2017 ipv6 full dual stack biedt. De Compal Connect Box krijgt deze functionaliteit later dit jaar. Ziggo meldt nog dat het netwerk in voormalig UPC-gebied niet geschikt is voor full dual stack. Gebruikers die na april 2017 Ziggo-klant werden, krijgen standaard ipv6 DS Lite.

De introductie van de Arris Connect Box betekent dat klanten vanaf 30 oktober ofwel deze, ofwel die van Compal kunnen krijgen. Ziggo wil een alternatief kunnen bieden als klanten problemen hebben met de firmware voor de een of de ander.

Bron: Tweakers.net
 
Laatst bewerkt:
En wie denkt: "Geweldig Ziggo! De oplossing nabij! Eindelijk van die Intel Puma 6 chip af!", komt van een koude kermis thuis.

Modem (Arris TG2492LG) staat gewoon op de lijst van modems met de foute Puma 6 Chip.
 
Laatst bewerkt:
Nieuwe klanten en daar waar het nodig is.
Ziggo gaan nooit alle modems in een keer bij iedereen vervangen.
 
Eerst maar eens afwachten wat de ervaringen zijn met dit nieuwe modem en dan proberen om er een thuis te krijgen.
 
Is het vreemd te stellen dat die nieuwe versie voornamelijk naar het fZiggo gebied gaan. Die lijken het meeste voordeel ervan te hebben.
Jammer dat het fUPC gebied nog technisch achter ligt.
 
Voorligt ja....in welk opzicht..? Want voor internet via je Mediabox XL vis je in fZiggo gebied achter het net. Hier in fUpc heb ik dat, vind het een wereldoplossing, voor alles 1 kastje, meer niet.
 
Helaas nog steeds geen docsis 3.1. Of is deze gateway per firmware te voorzien ervan. Mochten er nog testers nodig zijn......
Hou ik me aanbevolen..... Eindelijk eens kabelinternet naar een nieuwe dimensie. Met hopelijk een uploadsnelheden in het voetspoor van glasvezel..
527
 
Nu de uitrol van deze Arris is gestart, lijkt mij dat de Product Testers hun ervaringen met ons mogen delen op dit forum??
Ik ben met name benieuwd of er tijdens de testperiode T3 errors zijn gesignaleerd, c.q. of er uitval is geweest in upstream kanalen.
 
En wie denkt: "Geweldig Ziggo! De oplossing nabij! Eindelijk van die Intel Puma 6 chip af!", komt van een koude kermis thuis.

Modem (Arris TG2492LG) staat gewoon op de lijst van modems met de foute Puma 6 Chip.

Een ARRIS-variant is ook in gebruik bij KPN en dat gaf destijds ook de nodige ellende van bevriezing: resetten maar weer was het devies!
 
Terug
Bovenaan