Ziggo pakt vaste IP adressen af

zebrafilm

Forum Gebruiker
Berichten
21
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kreeg een verbijsterende brief van Ziggo in de bus dat wegens 'verbeteringen aan het netwerk" ze mijn vaste IP adressen blok binnen dertig dagen gaan omzetten in 1 dynamisch.
We hebben al een tijd je Ziggo Zakelijk maar dit lijkt me niet bepaald zakelijk dus maar eens gebeld.
Gevraagd naar de 'verbeteringen' maar dat wisten ze niet. Nog een paar hints gegeven, misschien eindelijk IPv6? Misschien eindelijk SIP voor de vaste lijn? Maar nee dat was het allemaal niet.
Maar ik kreeg een vriendelijk aanbod: Als ik overstapte naar Zakelijk Pro dan kon ik daar 5 adressen krijgen.
En ja helaas ging de prijs dan 2 to 3x hoger worden met nog minder opties want mijn Vodafone abbo zou dan ook niet meer passen en de korting en extra data vervallen.
Je begrijpt mijn broek zakt af van dit soort marketing brieven en Ziggo gedrag.
Wij hebben een hosting bedrijf en draaien hier servers als backup en natuurlijk dingen als VOIP, NOC etc.

Om dan even binnen dertig dagen de boel weg te verhuizen is al lastig maar onze (SSH) beveiliging werkt natuurlijk ook alleen op mijn vaste adres.

Ik ben benieuwd of meer mensen zo'n absurde brief hebben gekregen en ga maar eens kijken naar de juridische kant van de zaak. Ik weet dat ik mag opzeggen (hoi hoi) maar heb geen alternatieven die voldoende upload geven. Er ligt glasvezel in de straat maar niemand bied het aan, de backbone loopt er op 100 mtr langs maar aansluiten ho maar. (Postcode 1066CJ)

Kom graag in contact met mensen die vergelijkende ervaringen hebben.

Bastiaan
 
Ik kan je alleen maar vertellen dat ik zakelijk ook van 5 vast naar 1 dynamisch (die bij zakelijk redelijk vast is) ben gegaan, ik kon die 5 vast over laten zetten maar de kosten waren niet in verhouding. Uiteindelijk deel je die 5 of 30 adressen over die ene verbinding. Bij nader inzien ging het eigenlijk alleen over het delen van ssl en ssh over dezelfde poort waar ik een sslh oplossing voor heb gevonden, voor de dynamiek (DNS) heb ik gekozen voor Cnames icm. een Ddns (wat uiteindelijk een betere oplossing is dan losse dns->ddns verwijzingen).
 
Je kunt evt. een block met IPv4 addressen kopen online, https://extraip.com

Of dit aan je wensen voldoet weet ik niet en anders bellen met ziggo afdeling retentie, en uitleggen dat je dit zo niet gaat doen. Er kan een hoop als je maar aandringt.
 
…We hebben al een tijd je Ziggo Zakelijk maar dit lijkt me niet bepaald zakelijk dus maar eens gebeld.

Maar ik kreeg een vriendelijk aanbod: Als ik overstapte naar Zakelijk Pro dan kon ik daar 5 adressen krijgen.
Ziggo veranderd ook steeds de abonnementen. Ik heb jaren geleden een ZZP abonnement genomen. Dat was een abonnement met een dynamisch IP. Een regulier zakelijk abonnement wa duurder maar had een vast IP. Een tijdje geleden is dat zzp abonnement vervallen en is een gewoon zakelijk abonnement geworden met verder de oude voorwaarden en tarieven. Voor mij is alleen de naam veranderd.

Als ik nu kijk is een dynamisch adres de standaard bij een zakelijk adres. Eigenlijk hadden ze bij dat omzetten al een aanbieding aan jou moeten doen. Ik bepaal nog steeds de oude zzp prijs. Ik denk dat bij jou dan de prijs verlaagd moet zijn.

Overigens is een dynamisch adres bij Ziggo ook behoorlijk statisch. Sinds 2012 is mijn IP maar 1x spontaan veranderd. (Verandering door modemwissels tel ik niet mee). Via een ddns dienst blijft je domeinnaam ook bij IP verandering naar het goede IP wijzen.
 
Er ligt glasvezel in de straat maar niemand bied het aan, de backbone loopt er op 100 mtr langs maar aansluiten ho maar. (Postcode 1066CJ)
Zelfs Ziggo bied glasvezel als je de kosten voor het opbreken van de straat betaalt. Vorig jaar hebben ze de stoep opgebroken naar de straatkast die net in mijn tuin staat. Bij navraag bij de werknemers kreeg ik te horen dat dit was omdat de huisartsenpost in mijn straat glasvezel kreeg.
 
Wat lost dit op? Deze extra adressen zijn dus aan je (vaste) ip adres gekoppeld, dus als ziggo je ip adres veranderd heb je hetzelfde probleem?

Ik denk jij het niet helemaal begrijpt, deze dienst is er juist om vaste IP adressen te krijgen als je IP bij een provider wisselt.

Een blok /29 (8 IP-adressen) vaste IP-adressen gerouteerd over uw huidige verbinding.
 
Maar ik denk dat het goedkoper is om de vaste adressen gewoon bij Ziggo af te nemen.
 
Ik denk jij het niet helemaal begrijpt, deze dienst is er juist om vaste IP adressen te krijgen als je IP bij een provider wisselt.

Een blok /29 (8 IP-adressen) vaste IP-adressen gerouteerd over uw huidige verbinding.
Ja, ok vriend, maar als die "huidige verbinding" steeds wisselt, WAT DAN????
M.a.w. HOE doen ze dat? Hoe weten zij die "vaste" ip adressen aan een steeds wisselend ip adres te hangen? Zij zijn immers GEEN ziggo.
 
Zij hangen niks aan jou IP, jij maakt een GRE tunnel naar hun systeem en daarop worden verschillende IP's aan jou router toegewezen, hoe het exact werkt kun je op hun site lezen. Het punt is waarschijnlijk een vrij goedkope oplossing om 5 bruikbare publieke IP adressen er bij te krijgen.
 
Terug
Bovenaan