Ziggo op de vingers getikt ivm niet volledige vrije modem keuze

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
3.042
Digitale TV
  1. Ziggo
op de volgende link is te vinden:


"Er zijn volgens de ACM ook nog steeds gebieden waar Ziggo geen vrije modemkeuze biedt. "Ziggo overtreedt daarmee de regels die begin dit jaar zijn ingegaan", aldus de toezichthouder. Die heeft het bedrijf nu een last opgelegd om uiterlijk 1 juli 2022 aan de regels te voldoen, anders volgt daarna een dwangsom van 12.500 euro per dag met een maximum van 500.000 euro."

Ouch.... dat zijn toch wel bedragen dus ze hebben nog bijna een maandje om het te regelen..
 
De tekst in het artikel klopt niet helemaal, want er staat dat er geen eigen modem of router aangesloten mag worden. Een eigen router kun je altijd aansluiten aan het modem van Ziggo.
En wat ik me altijd afvraag bij dit soort dwangsommen. Stel je voldoet niet, dan betaal je dus 40 dagen 12.500 euro. Ben je dan van die plicht af, want volgens mij kun je niet 2 maal gestraft wordt voor hetzelfde feit. Ziggo kan dit makkelijk betalen door de opbrengst van de laatste prijsverhoging te gebruiken voor de boete ipv het mogelijk maken dat je een eigen modem kunt gebruiken;D
 
De tekst in het artikel klopt misschien wel maar de quote van het ACM bestuurlid uit hun eigen persbericht lijkt onjuist šŸ˜Š

Een dwangsom is geen straf dus daarom mag na betaling van een eerste dwangsom er ook extra dwangsommen opgelegd worden of andere maatregelen genomen worden.
 
Terug
Bovenaan