Ziggo Next - Samsung One Connectbox

Johan50

Forum Gebruiker
Berichten
8
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Beste forum gebruikers, we zitten met veel onduidelijkheid omtrent de HDMI aansluitingen van de Ziggo Next naar de Samsung One Connectbox en naar de Samsung Soundbar.
We weten volgens mij niet de volgorde en waar we met die HDMI kabels heen moeten.
Onze vragen.
1: Waar moet de HDMI kabel in van uit de Ziggo Nextbox naar de Samsung One Connectbox (we maken gebruik van ARC voor het geluid) maar of deze goed zit??
2: In welke HDMI poort komt de Samsung Soundbar. (Allemaal onduidelijk voor ons)

Aanwezige HDMI Poorten 1, 2, 3=ARC 4, enz.
(Zie bijgevoegde afbeelding.)
Er zitten nog meerdere aansluitingen op deze Samsung One Conectbox van 2021.
We zouden het zeer op prijsstellen als we geholpen zouden worden waarvoor onze dank.

20210822_130113.jpg
 
De Tv zelf heeft geen HDMI aansluitingen daar gaat alleen maar van uit de Samsung One Connectbox een heel dun kabeltje naar toe die voorziet de Tv van stroom en audio enz..De One Connectbox moet je zien als de aansluitingen die normaal op de achterkant van je Tv zitten.
De vraag waar moet de HDMI Ziggo Next op worden in gestoken welke HDMI Poort 1,2,3arc ,4 op de Samsung One Connectbox? En waar moet de Samsung Soundbar in de One Connectbox worden ingestoken.?
 
1. HDMI kabel van Ziggo Nextbox naar HDMI 1 of HDMI 2 van de Samsung One Connectbox
2. HDMI kabel van Samsung Soundbar op HDMI 3 (ARC) van de Samsung One Connectbox.

Zet de TV op de HDMI ingang waar de Ziggo Nextbox op zit en de TV stuurt via HDMI 3 (ARC) het geluid naar je Samsung Soundbar (Als alle instellingen op de TV ook goed staan)
 
Niet goed gelezen dat het tv geen hdmi heeft.
Is er wel een optische aansluiting op je tv?
 
Doe wat Sebas14 zegt: soundbar aansluiten op HDMI 3 (ARC) van de one connect box.
Mediabox aansluiten op bijv. HDMI 1 van de one connectbox.
 
Laatst bewerkt:
Doe wat Sebas14 zegt: soundbar aansluiten op HDMI 3 (ARC) van de one connect box.
Mediabox aansluiten op bijv. HDMI 1 van de one connectbox.
Klopt je hebt gelijk dat heb ik ook gedaan niet bij stilgestaan. Stom van mij. Komt omdat ik de connectbox als tv heb gezien. Want zitten de aansluiteningen. En ben de soundbar vergeten in het verhaal.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor het meedenken van ons probleem, we gaan het morgen op deze manier aansluiten. Als alles goed werkt zal ik het hier berichten.
Nogmaals dank, Johan
 
Beste forum gebruikers, we hebben de HDMI kabels aangesloten als aangegeven bij #4 en het werkt nagenoegen. Maar er heeft zich een nieuw probleem aangemeld, als we de Tv uitschakelen gaat vaak op Ziggo Next box het Oranje ledje branden wel tot de volgende dag, de stroom er af halen bied ook geen oplossing wel lukt het soms na vaak proberen om het knopje op de Ziggo Next box lang in gedrukt te houden dat het ledje snel gaat knipperen en vervolgens weer het Blauwe ledje gaat branden en kan de Tv weer gebruikt worden. Alle tips zijn welkom waarvoor onze dank.
 
Terug
Bovenaan