• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ziggo modem/routers ondersteunen 802.11ac?

Status
Niet open voor verdere reacties.

SAICRJMPM

Forum Gebruiker
Berichten
78
Enige weken(of zijn het alweer maanden) terug kreeg ik van Ziggo een nieuwe modem/router: de Cisco EPC3928AD.
Als ik zo in de settings kijk lijkt hij geen 802.11ac wifi te ondersteunen (de nieuwste standaard).
Nu heb ik een nieuwe computer die 802.11ac wel ondersteund. De verbinding met de modem/router is echter volgens het 802.11n protocol.

Klopt het dat Ziggo's modem/routers 802.11ac niet ondersteunen? Moet ik hem dus in bridge mode laten zetten en zelf maar een router kopen?
 
als je 802.11ac functionaliteit wilt, ja.
 
Alleen vreemd dat je een nieuwe router/modem krijgt die eigenlijk op dag dat je hem krijgt al verouderd is, want zowat elke nieuwe laptop, pc en mac ondersteunt vanaf nu 802.11ac, maar je hebt er dus niks aan als je je nieuwste Ziggo modem/router wilt gebruiken. Het duurt jaren eer je weer van Ziggo een nieuwe modem/router krijgt.
 
Ziggo had nooit aan modems met routers moeten beginnen. Maar ja, wifispots he.
 
Ziggo heeft wel een punt voor 99% zal een wifi modem wel volstaan. De rest moet dan maar de helpdesk bellen en kijken of ze de router in de juiste mode kunnen zetten.

Maar wifi spots vindt ik echt iets waar je kan zien dat het van iemand komt die dacht dat hij(of zij) een goed idee had maar de werkelijkheid is dat volkomen de plank mis slaat met de modems die ze nu gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan