• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ziggo lan

Status
Niet open voor verdere reacties.
X

xTVHAAST3Rx

Ik heb dus net Ziggo internet gekregen maar de verbinding was niet goed dus er kwam iemand naar kijken en die heeft een versterker er aangesloten en toen had ik wel internet maar in games had ik veel lag. Dus nu heb ik met draad aangesloten en dat was veel beter maar nog niet perfect. Ik heb nu ongeveer elke 10 min lag. En dat stopt pas als ik de versterker er af haal maar die hebben de rest van het huis wel nodig zodat ze internet hebben. Is er een andere manier om geen lag te hebben of moet de versterker er persee uit?

Alvast bedank.
 
Jah ik denk dat dat het is want dat zorg er voor dat iedereen in het huis die geen draad heeft ook wifi heeft zonder die versterker of wifi extender komt het wifi niet vergenoeg.
 
Een extender geeft inderdaad veel extra netwerkverkeer omdat alles wat hij 'hoort' opnieuw uitgezonden wordt. Dus je snelheid halveert en het wordt ook drukker op het kanaal. Daardoor kan je lag ook oplopen.

Als je het Wifi bereik wilt vergroten zonder dit effect moet je geen extender gebruiken, maar een accesspoint die via een netwerk kabel verbonden is met je router of desnoods via het stroomnet. En dan ook nog liefst op een eigen wifi kanaal.
 
Dus je kan het netwerk verkeer niet instellen zodat er meer door een netwerkkabel gaat en minder door de extender.?
 
Dus je kan het netwerk verkeer niet instellen zodat er meer door een netwerkkabel gaat en minder door de extender.?

Niet alle netwerkverkeer wat over je draadloze netwerk loopt, gaat via je netwerk kabel. Maar sommige data kan vanuit het draadloze netwerk ook op je kabel terecht komen. Het is niet precies te zeggen hoeveel en wat.
Maar aangezien je zelf al aangeeft dat de lag die je af en toe hebt veroorzaakt wordt door het toepassen van de extenders (het is verdwenen als je de extenders niet gebruikt) denk ik dat je hier niet zoveel tegen kunt doen behalve geen extenders gebruiken.
 
Owkej dan weet ik dat en ga ik kijken voor een andere oplossing

Heel erg veel bedankt voor de hulp:)
 
Dus je kan het netwerk verkeer niet instellen zodat er meer door een netwerkkabel gaat en minder door de extender.?

Alleen met duurdere routers of managed-switches waar je per IP een data limiet kunt instellen. Sommigen hebben ook een QoS instelling waar je b.v. 'game' verkeer voorrang kunt geven.
Ik heb laatst een paar duurdere HomePluggen gekocht en zag dat je daar bij de QoS settings ook "Gaming" of "Video" voorrang kunt geven. :wink:

Zoals Cees boven schrijft is het waarschijnlijk beter de tweede Wifi niet als Extender te gebruiken, maar via een UTP kabel of, desnoods, via HomePluggen te verbinden met de router.
 
owkej heel erg bedankt voor het reageren ik ga kijken of ik dat kan proberen.
 
Heb je de 5GHz WiFi band ook al geprobeerd? De standaard 2,4 GHz band zit meestal helemaal vol om dat iedereen daarvan gebruikt maakt. De 5 GHz band heeft veel meer capaciteit, maar bijna niemand gebruikt hem. De 5 GHz band komt in principe minder ver, maar omdat het er veel rustiger is is het mogelijk dat je er in de praktijk verder mee komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan