Ziggo komt afspraken niet na, vraag/klacht

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bran

Zeer recent ben ik overgestapt van het Z2 pakket naar connect & play complete.

Ik heb nog een oude maar goede analoge tv. Voor de overstap heb ik nagevraagd of ik de tv wel kon gebruiken met het nieuwe pakket en de Horizon media box. Het bleek dat dit wel degelijk kon, middels een SCART aansluiting/kabel. Dit zou door de monteur geregeld worden. Ook heb ik toen afgesproken dat mijn zeer oude modem vervangen zou worden.

Een paar dagen geleden kwam de monteur langs. Het één en ander werd correct geïnstalleerd, maar voor de aansluiting tussen de TV en de Horizon media box gebruikte hij de SCART kabel waarmee de dvd speler was aangesloten op de TV ! Een SCART kabel had hij ook niet bij zich.
Het was wel afgesproken dat Ziggo voor de aansluiting zou zorgen. Ik herinner me de exacte bewoordingen niet, maar de monteur zou alles regelen.

De monteur was er ook niet van op de hoogte dat het modem vervangen zou moeten worden, maar dat is alsnog geregeld.

De SCART kabel heb ik echter zelf moeten aanschaffen voor 9,50 euro !
Volgens de monteur zou zo'n ding ongeveer een euro kosten.

Dat die 9,50 euro voor mijn rekening komt is op zijn minst niet netjes, en zelfs tegen de gemaakte afspraken in.

Ik heb middels het contact formulier met Ziggo contact opgenomen. Een 0900 nummer bel ik liever niet i.v.m. de kosten, dat is toch al gauw wat prijzig met een mobiele telefoon.

Geen enkele reactie. Zelfs geen bevestiging per email dat de vraag in behandeling is genomen, zoals dat wel gebeurde na het stellen vaneen andere vraag.

Een andere vraag die ik stelde in hetzelfde bericht had betrekking op de overstapkosten/korting bij overstappen naar een nieuw abonnement. Bij het eerste telefonische contact vernam ik dat ik niet in aanmerking kwam voor de korting gedurende de eerste drie maanden en dat ik de activatiekosten wel moest betalen omdat ik al dezelfde internetsnelheid had. (bestaande klant)
In mijn herinnering was die lager, maakte ik daar geen gebruik van en bovendien had ik een modem dat die snelheid niet aan kon. Blijkens https://www.techzine.nl/nieuws/4072...tsnelheid-voor-een-deel-van-zijn-klanten.html was die snelheid recent verhoogt.
Een tegenvaller, maar formeel staat Ziggo dus in zijn recht.

Wat de SCART kabel voor eigen rekening en het uitblijven van een reactie betreft: komt dit iemand bekend voor ? Suggesties ?
Ik kan natuurlijk gaan bellen, maar om daar nou ook weer voor te betalen ...
 
Op de Ziggo community waar een aantal Ziggo medewerkers actief is kan je voor de zekerheid ook eventueel je klacht achterlaten https://community.ziggo.nl/ Beter op 2 plekken klagen dan nergens :mrgreen:
 
ziggo komt afspraken niet na

dit klopt helemaal ze hebben mij ook belooft mijn klacht op te lossen maar het word steeds naar andere afdelingen gestuurt
het is momenteel een grote puin hoop bij ziggo
ik kan mijn klacht ook niet naar het ziggo comunity sturen om dat ik sinds
13-4 niet kan inloggen om dat ik nog steeds geen mijn ziggo account hebt
ik moest hem veranderen wat niet goed ging en na vele malen bellen hier over hebben ze mij belooft dat het in orde zouw komen maar dat komen ze ook niet
na het zijn gewoon een stelletje prutsers die hun belofte niet na komen
ik heb weinig vertrouwen in ziggo daar door verander ik niets meer
ik heb ook maanden niet of moeilijk op dit forum kunnen komen. waar op ik als ant woord kreeg dat ik een email naar de web master moest sturen wat ook niet ging. maar na werkzaam heden door ziggo aan het netwerk 4-6 ging het weer goed ik kan nu weer normaal hier op komen.dus het lag gewoon aan het net werk van ziggo .nu gaan ze weer werkzaam heden verichten 30-6
ik ben benieuwt of ik dan nog hier op kan komen.
ziggo beweert wel dat door de fusie alles beter moet worden maar dat betwijfel ik.een klein bedrijf geeft meestal een betere service :pompom::applause:
 
snel ...

Als ik het goed begrijp heb je gisteren (zaterdag 27 juni) per mail contact gezocht met de helpdesk. Je zou ze dan wel even gelegenheid kunnen geven om te reageren. Waarom je geen bevestiging van de mail hebt gekregen weet ik niet. Maar ik ga ervan uit dat ze nog reageren.

Over de scartkabel. Feitelijk hebben ze voldaan aan de afspraak. Misverstand is waarschijnlijk dat je dacht dat de monteur ook een scartkabel bij zich had. Volgens mij hoort de scartkabel bij de "binnenhuisbekabeling" en moet de gebruiker hier zelf voor zorgen. Ook als de binnenhuisbekabeling defect raakt zal de gebruiker zelf voor vervanging moeten zorgen. Dit staat duidelijk in de voorwaarden. En in grote lijnen werken alle providers op dezelfde manier. Bij winkels als de Action kun je ooit scartkabels kopen van 1 euro. Kwaliteit van deze kabel is niet echt helemaal super. Wat dat betreft heeft de monteur een slecht advies gegeven. Maar het kan wel. Ik denk dat als je telefonisch contact met Ziggo opneemt ze wellicht deze kabel wel willen vergoeden. Al hoeven ze het niet. Kwestie van bellen.

Het 0900 nummer van ziggo (0900-0730) is een nummer met normaal tarief. Dus niet .... per minuut of per gesprek. Lokaal tarief dus. Dus dat zijn de kosten ook weer niet. Waar je ook altijd nog voor kunt kiezen is om te chatten met de helpdesk. Is een stuk directer dan reageren per mail. En over de klachten. Geef Ziggo wel de gelegenheid om met oplossingen te komen.
 
...Bij winkels als de Action kun je ooit scartkabels kopen van 1 euro. Kwaliteit van deze kabel is niet echt helemaal super. Wat dat betreft heeft de monteur een slecht advies gegeven.
De kabels van de Action zijn echt niet per definitie slecht. Ze zijn gewoon goedkoper dan andere bij andere zogenaamde speciaal zaken. Ik gebruik al tijden zowel scart als HDMI kabels van de Action en ben daar zeer tevreden over. Misschien dat er een MEETbaar verschil is maar zeker geen ZICHTbaar en dat is waar het om gaat. En ander alternatief voor SCART kabels is overigens de lokale kringloop winkel. Die hebben ze in overvloed omdat iedereen ze langzamerhand begint op te ruimen. En daar zitten ook kabels tussen die ooit heel duur waren. En die kun je voor zo'n 50 cent tot 1 euro kopen.
 
Het contact middels het contactformulier vond plaats op dinsdag 23 juni.

Het 0900 nummer valt buiten de belbundel van mijn mobiele telefoon, en het is dus niet (bijna) gratis. Ik kan het alsnog proberen over een paar dagen, maar om dan per telefoon dat verhaal af te steken ? "met goed geld naar kwaad geld smijten"

De afspraak betreffende de SCART aansluiting/kabel was telefonisch gemaakt.
De monteur zou het regelen. Volledige installatie. Wat als ik geen dvd speler met SCART kabel in huis had ?
Gaan de algemene voorwaarden boven concrete afspraken ?

Chatten met de helpdesk ? Hoe doe je dat ? Ik zie geen optie.

Ik wacht nog wel een paar dagen. Verstuur anders binnenkort nog eens een bericht.
Dat ik niet eens een bevestiging als reactie op het contactformulier heb gekregen geeft mij het idee dat ik naar mijn geld kan fluiten.

En het mislopen van de korting en wel installatiekosten betalen, dat is lullig.
 
"Normaal tarief betekent dat je dezelfde kosten betaalt als voor het bellen naar een vast nummer. Er worden dus geen extra kosten berekend voor het bellen naar een 0900-nummer waarvoor het normale tarief geldt". Mijn ervaring met Ziggo is dat ze wel een vergoeding willen geven voor de eventueel gemaakte telefoonkosten. Je hebt toch een connect en play abonnement ? Daar zit toch vaste telefonie bij ? Je hoeft die uiteraard niet te gebruiken. Echter als je nu een telefoon zou kunnen aansluiten op het modem dan zou je gratis met ziggo kunnen bellen middels het 1200 nummer.

Als je op de site kijkt dan zie je dat bij de Horizon geen scart kabel wordt geleverd. De monteur weet wat er geleverd wordt en gaat ervan uit dat de gebruiker op de hoogte is van dat hij / zij zelf ervoor zorgt dat de verdere materialen aanwezig zijn zoals coax kabel, eventueel pc die draadloos internet heeft of een netwerkkabel etc. Dus ook de SCARTKABEL. Vervelend is dat het zo een wellis of nietus verhaal wordt. Of deze kabel nu wel of niet bij de afspraak hoort. Als ik jou verhaal zo lees dan denk ik dat de monteur de afspraak nagevolgd heeft. Hij heeft tenslotten het aangesloten. Denk dus dit een misverstand is. De monteur sluit alles aan (1tv, 1 telefoon, en computer) en dat heeft hij gedaan. Hij heeft gebruik gemaakt van de aanwezige bekabeling zover die niet in het installatiepakket zit. Vervelende situatie maar heel simpel op te lossen. Vraag om een coulance regeling bij Ziggo en waarschijnlijk zal dit geen probleem zijn en wordt deze 9 1/2 euro in korting gebracht op je volgende factuur.

Ik weet dat de mogelijkheid er is om te chatten. Kan hem echter ook niet zo snel vinden. Kom ik dadelijk nog op terug.

Persoonlijk zou ik je het volgende willen adviseren. Bel ze op en leg de situatie uit. Begin rustig en niet direct met eisen van een vergoeding. Bespreek de twee belangrijke dingen. Dus dat je geen korting gekregen hebt en installatiekosten hebt moeten betalen. De kosten van de scartkabel en van dit gesprek. Ga er gemakshalve vanuit dat je dit allemaal vergoed kunt krijgen.

ben benieuwd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
De kabels van de Action zijn echt niet per definitie slecht. Ze zijn gewoon goedkoper dan andere bij andere zogenaamde speciaal zaken. Ik gebruik al tijden zowel scart als HDMI kabels van de Action en ben daar zeer tevreden over. Misschien dat er een MEETbaar verschil is maar zeker geen ZICHTbaar en dat is waar het om gaat. En ander alternatief voor SCART kabels is overigens de lokale kringloop winkel. Die hebben ze in overvloed omdat iedereen ze langzamerhand begint op te ruimen. En daar zitten ook kabels tussen die ooit heel duur waren. En die kun je voor zo'n 50 cent tot 1 euro kopen.

De vergulde goude scart kabels, geven wel degelijk beter beeld dan die van action. Vooral bij RGB scart, is duidelijk te zien, kleuren zijn helderde, wit is ook wit en geen ghosting. Dit is duidelijk merkbaar met goede CRT schermen zelfs.
 
Verguld heeft er niets mee te maken. Bij SCART horen de R-, G-, B- en CVBS-signalen over coax te gaan en horen de kabels voor het geluid getwist te zijn, bij goedkope SCART-kabels zijn het vaak 25 losse draadjes (en een hoop overspraak).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan