Ziggo in tegenstelling tot Engeland, Ierland en België geen FTTH

jouw rekenson van 4 X 40 klopt niet. op een plek waar al glasvezel ligt, geeft een gemeente geen toestemming om de zaak nogmaals open te graven, elk huis heeft maar één glasvezel. je ziet nu wel het mi onwenselijke gedrag dat als een kleinere partij vergevorderde plannen heeft een gebied te verglazen een grotere partij als bv KPN daar ook initiatieven ontwikkelt en dat dan meestal wel wint.
misschien niet allemaal, maar in ieder geval KPN en glaspoort hebben de ACM toegezegd andere partijen toe te laten. vwb glaspoort zou dat ook wel raar zijn als ze dat niet doen, die biedt nl zelf geen diensten aan, en het KPN netwerkbedrijf staat redelijk los van de internet provider KPN.
Ziggo biedt tv nu ook aan via IP met de next mini, ze kunnen hun pakket dus zo aanbieden op een willekeurige drager, ook glas. nu alleen nog doen.
Nou deze stelling die klopt niet. Er zijn in Nederland al meer dan 100.000 adressen waar toegang is tot twee gescheiden glasvezelaansluitingen. Er zijn inmiddels al voor meer dan een half miljoen adressen aangekondigd dat toegang tot twee verschillende netwerken in de komende jaren gaat komen. Dat kan ook niet anders. KPN/Glaspoort wil voor 2026 80 procent van Nederland verglaasd hebben. Dat zijn 6 miljoen adressen. Delta Fiber wil op het gelijke moment 2 miljoen adressen aangesloten hebben. Open Dutch Fiber minimaal 1 miljoen. Daar zit een dubbelingen in vam ergens tussen de 1 en 3 miljoen adressen.

KPN heeft ACM vrijwillig toegezegd om het netwerk voor derden open te stellen. Er is totaal geen verplichting. De toezegging is inderdaad om mogelijk nieuwe regulering in de kiem te smoren. Maar na de nederlaag bij CBb heeft ACM wat betreft regulering van netwerken heel veel kruit verschoten in de drang om Ziggo te reguleren. Maar los van dat is KPN bezig van een switch van dienstenaanbieder naar netwerkaanbieder. KPN Wholesale is een van de best lopende onderdelen van het bedrijf. Hetzelfde geldt ook voor KPN NetwerkNL.

En gemeenten…..die vinden het prachtig dat er meer netwerken in de grond worden gelegd. Het levert niet alleen veel inkomsten op. Het zorgt ook voor minder uitgaven. In veel gevallen wordt direct riolering vernieuwd en dat bespaart graafkosten.
 
de gemeenten geven die toestemming alleen als er gemeenschappelijk door de partijen wordt gegraven, en daar hebben die vaak geen zin in. kpn en glaspoort stellen het netwerk open, en overige grote partijen als delta en open fiber bieden zelf geen diensten aan. als kpn en glaspoort zich terugtrekken zal acm ze gaan verplichten. dat kan wel wat tijd kosten maar uiteindelijk zullen ze voor de bijl gaan, op dezelfde manier als dat met de energiemarkt is gebeurd.
daarom, dit gaat helemaal nergens over, het maakt geen bal uit wie de kabel legt. het gaat er om wie er diensten aanbiedt, en het zou slim zijn van ziggo als ze zich hierop voorbereiden.
 
het maakt geen bal uit wie de kabel legt. het gaat er om wie er diensten aanbiedt, en het zou slim zijn van ziggo als ze zich hierop voorbereiden.
Wel hoor worden verschillende technieken gebruikt en daarom bij kpn duurder voor andere aanbieders, die er gebruik van willen maken
 
In Gouda ligt glasvezel van KPN netwerk rn Delta Netwerk. De stoep ging gewoon twee keer open. Hoezo geen toestemming van gemeente?
 
Telecomaanbieders moeten hier wel toe bereid zijn, ze kunnen er niet toe gedwongen worden. Ook benadrukt de ACM dat dergelijke afspraken van tijdelijke aard zijn. Het is niet mogelijk of wenselijk dat providers wordt verboden om ergens glasvezel uit te rollen, ook als daar al een glasvezelnetwerk ligt. Op de lange termijn zijn parallelle glasvezelaansluitingen wenselijk, omdat dit concurrentievoordelen oplevert voor consumenten en bedrijven.

Bron
 
ik heb een mooit stukje gevonden met wat voor AOP/oplossing ziggo gebruikt bij FTTH

1659649696561.png
 
Terug
Bovenaan