Ziggo icm KPN WiFi Versterkers

Tijs67

Forum Gebruiker
Berichten
2
Ik ben recent overgestapt van KPN naar Ziggo. Bij KPN gebruikte ik 2 KPN WiFi Versterkers (DualBand (Arcadyan). Deze staan op de 1e etage en op zolder. Volgens de Ziggo monteur kon ik deze blijven gebruiken. Probleem is nu dat de versterkers los van elkaar wel werken, maar als ik van beneden naar boven loop, zie ik op mijn telefoon dat het signaal steeds zwakker wordt (er wordt niet automatisch naar het sterkste signaal overgeschakeld). Als ik dan op zolder m'n wifi uit en aan zet, heb ik weer een sterk signaal. Hoe kan ik dit verhelpen?
 
Pakt je wifiversterker wel het signaal op van het Ziggo modem. (Staat deze niet te ver weg van je modem).
 
De 2 WiFi Versterkers zijn bedraad aangesloten, dus dat gaat goed. Het is puur het overpakken
 
maar als ik van beneden naar boven loop, zie ik op mijn telefoon dat het signaal steeds zwakker wordt (er wordt niet automatisch naar het sterkste signaal overgeschakeld).
Dit is iets wat wel een eigenschap is van losse accesspoints. Je bent dan geheel afhankelijk van de client (bijvoorbeeld je mobiel) hoe goed het overschakelen gaat. Heeft sowieso verder niets met Ziggo te maken. Dat je het nu merkt zal ergens anders aan liggen.

Met Mesh systemen werkt dit wel veel beter, omdat er dan een stukje intelligentie in de accesspoints zelf zit. Die communiceren met elkaar en kunnen clients daadwerkelijk overzetten op een andere accesspoint.
 
Terug
Bovenaan