• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ziggo Hotspots blokkeert A-band (5 GHz)

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ReneTM
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

ReneTM

Ben ik nou de enige die dit heeft? Sinds een paar dagen is het lampje op mijn Netgear (dual band) adapter opeens oranje (2.4 GHz) ipv blauw (5 GHz). Ik open de webinterface van het Ubee modem en zie dat de 802.11 Band optie op 2.4 staat en grijs is (grayed out) m.a.w. ik kan er niet meer bij. Ziggo Hotspots uitgezet op Mijn Ziggo en ik kon er weer bij. Ziggo Hotspots weer aangezet en hij was weer grijs. Uiteindelijk dus opgelost en heb weer continu 100% signaalsterkte en haal iets meer dan 100% van de geadverteerde snelheid (60.x Mbit) maar ben er niet echt blij mee dat Ziggo dit enkele dagen tot een week VOOR het verzenden van de aankondigingsmail inschakelt, en dat ik voor noppes de servicedesk van zowel Netgear als Ziggo heb benaderd. En wat betreft het probleem, is dat normaal of is er een manier om nog steeds de A-band te gebruiken terwijl Hotspots is ingeschakeld?
 
Dit lijkt me een bewuste keuze van Ziggo te zijn. Een hotspot of 5GHz zal maar voor een enkeling bruikbaar zijn, niet alleen omdat het door minder apparaten wordt ondersteund maar ook omdat het bereik aanzienlijk kleiner is. De beperking staat ook bij de technische vragen:

Ik heb WiFispots aan staan, en ik kan mijn Wi-Fi modem niet meer omschakelen naar 5Ghz. Klopt dat?
Op dit moment is het niet mogelijk om uw Wi-Fi modem om te schakelen naar 5Ghz indien WifiSpots aan staat. Wilt u dat wel, dan adviseren wij u om WifiSpots uit te schakelen in Mijn Ziggo. Daarna kunt u in het menu van het Wi-Fi modem uw draadloze netwerk weer omschakelen naar 5Ghz.
 
Nu heb ik wifi hotspot uitgezet. Maar ik kan nog steeds niet 5ghz selecteren.
 
@ReneTm : Netgear adapter ? Wat voor apparaten heb je ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Iphone 5, ipad 4, mac mini 2013 mac book pro en panasonic VT30. Allen kunnen 5 GHZ aan. Voor wifispot had ik dit ook. Op 2.4 merk ik traagheid en storing. Bij de 5ghz had ik dat niet. Heb uiteraad ook andere kanalen geprobeert, maar dat heeft geen effect. Ik verkies 5 Ghz boven wifispot.

Op de website staat, als je wifispot uitschakelt dat je weer 5 ghz kunt kiezen. NIET DUS!!
 
Dat herstarten gaat vanzelf als je in mijnziggo hotspots deactiveert.
 
5 Ghz niet meer mogelijk?

Ik heb hetzelfde probleem na het activeren van wifi hotspots door Ziggo.
Ook al de-activeer ik wifi hotspots via de ziggo website, de 5 Ghz instelling van mijn Cisco modem/router werkt niet meer.
Door alle interferentie van andere wifi verbindingen in de buurt, en al die extra ziggo hotspots, werkt wifi binnenshuis nu minder goed.
Als je als gebruiker niet meer 5 Ghz kunt activeren lijkt me dat een aanzienlijke achteruitgang, en iets wat volgens Ziggo zelf niet zou moeten kunnen.
 
Ik heb hetzelfde probleem na het activeren van wifi hotspots door Ziggo.
Ook al de-activeer ik wifi hotspots via de ziggo website, de 5 Ghz instelling van mijn Cisco modem/router werkt niet meer.
Door alle interferentie van andere wifi verbindingen in de buurt, en al die extra ziggo hotspots, werkt wifi binnenshuis nu minder goed.
Als je als gebruiker niet meer 5 Ghz kunt activeren lijkt me dat een aanzienlijke achteruitgang, en iets wat volgens Ziggo zelf niet zou moeten kunnen.

Inmiddels, na enkele weken blokkade van de 5 GHz band op het Ubeemodem én slechte WiFiontvangst sinds het inschakelen van WiFi hotspots: nu: 5 GHz is weer mogelijk en weer prima ongestoorde ontvangst van WiFi. Omgeving Breda.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan