Ziggo glasvezel de moeite waard?

marco858

Forum Gebruiker
Berichten
18
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hey vroeg me af of glasvezel echt een wezenlijk verschil maakt qua snelheid. Zag hier een artikel en heb vervolgens een postcode check gedaan en ook nog gebeld metde Ziggo klantenservice om echt zeker te zijn dat het mogelijk is en het blijkt hier al een tijdje te liggen. Er worden hele mooie download en upload snelheden voorgespiegeld, maar wat is de ervaring van gebruikers hier die deze dienst afnemen?

Is 1000mbits realistisch? De klantenservice die ik gebeld hebt zegt dat het altijd wel iets kan afwijken. Wat is de ervaring van de mensen hier? Ben benieuwd of het de moeite waard is voor mij.
 
En als je dan al 1000 mbps krijgt, ga je dat dan merken ten opzichte van je huidige snelheid ? Wat is de snelheid van je abonnement nu dan ? En wat doe je er allemaal mee ? Alleen een beetje mailen en internetten, of wil je ook films downloaden of flinke bandbreedtes streamen met meerdere mensen tegelijk of gamen ? Hoe tevreden ben je over je huidige verbinding, heb je specifieke klachten over de upload of download ?
 
Het hele verhaal over Ziggo en glasvezel is pure reclame praat.
Ziggo is geen glasvelprovider en word dat ook niet, Ziggo is een (coax)kabel provider en blijft dat ook.
Ze bieden geen symetrische aansluiting, dus upload snelheid is lager dan de download snelheid. De verwachting is dat ze dat de komend jaren wel gaan doen met de nieuwste docsis techniek, Maar persoonlijk twijfel ik daaraaan, hogere uploadsnelheid -ja, symetrisch -nee.

 
@jojongen, weet je zeker dat het glasvezel betreft en welke snelheden worden er beloofd. ? 1000/50 is mogelijk met giganet maar dat is gewoon over de coax en dat ga je dan ook wel halen maar met glasvezel zou je bijv. 1000/1000 krijgen dus dan is de upload wel symmetrisch.

Ziggo schijnt zakelijk gezien wel glasvezel aan te bieden.. dus op zich kan het wel.
 
Jullie hebben gelijk. Ik heb zojuist nogmaals de ziggo klantenservice gebeld en ze expliciet gevraagd of de verbinding over de coax loopt en de medewerker die ik nu aan de lijn had die vertelde mij dat dit inderdaad het geval is op mijn postcode. De klantenservice medewerker die ik eerder gesproken heb, heeft mij onvolledig geinformeerdof wist dit misschien zelf niet helemaal. Ik ben geholpen in elk geval. Bedankt iedereen.
 
Ziggo schijnt zakelijk gezien wel glasvezel aan te bieden.. dus op zich kan het wel.
Dat kan inderdaad, maar daar moet je wel flink voor in de buidel tasten: er moet namelijk eerst gegraven worden vanaf de wijkkast naar jouw pand.
 
Terug
Bovenaan