Ziggo gaat vanaf december IPv6 ondersteunen bij modems in bridgemodus

Nu las ik een andere reactie van iemand die ook de helpdesk benaderd heeft. Hij kreeg te horen dat de connect box en die giga box Full Dual Stack krijgen en de rest DS-lite. Maar goed, vanaf begin december gaan we het echt weten.
 
Er is inmiddels wat meer informatie bekend:

Geldt dit voor beide netwerken/regio's fUPC en fZiggo?
IPv6 in bridge wordt begin december 2021 tegelijk in het hele voormalig Ziggo gebied uitgerold. Ergens volgend jaar in het voormalig UPC gebied (maar ik heb daar nog geen exacte planning van).

Welke modems worden allemaal ondersteund icm IPv6 Bridge mode?
Alle witte SmartWifi modems (voorheen Connectbox) en de Ubee UBC1318.

Is het DS Lite of DS Full stack?
In voormalig Ziggo gebied: Full dual stack.
In voormalig UPC gebied: Full dual stack in bridge mode, DS lite in router mode (dit zal in de toekomst ook wijzigen naar full dual stack maar ook hier is nog geen planning van bekend).

bron
 
Heeft iemand al een Netgear Orbi router ingesteld? Ik ben benieuwd welke settings in de instellingen moeten worden gekozen.
 
Voor mij totaal onbelangrijk, ik ben alleen maar een beetje nieuwsgierig. Is er een reden om eerst de bridgemode-klanten te voorzien? Mijn modem staat in routermode en heeft nog steeds een ipv4 adres. Maar dat zal ooit neem ik aan wel veranderen.
 
…Is er een reden om eerst de bridgemode-klanten te voorzien?…
Hoezo eerst? De Ziggo routers die capabel zijn voor IPv6, hebben het al. Alleen bij de oudere ziggo routers is het niet beschikbaar. Waarschijnlijk omdat er bugs met IPv6 in zitten en die oude modellen willen ze niet verder updaten.

Op mijn Ubee 3200 zijn heel kort de IPv6 instellingen zichtbaar geweest. Dat was ten tijde van de IPv6 invoering door Ziggo. Daarna verdween hij weer. Waarschijnlijk waren er ook problemen mee. Bij de Ubee 3210 is IPv6 wel ingevoerd.
 
Heeft de uitrol ook consequenties voor de witte Connect Box? Mijn moeder heeft hier een personenalarmering aan hangen en doet verder niets met Internet.
 
Heeft de uitrol ook consequenties voor de witte Connect Box? Mijn moeder heeft hier een personenalarmering aan hangen en doet verder niets met Internet.

In principe heeft dit geen consequenties. Als je moeder geen Internet gebruikt, dan verwacht ik niet dat zij een eigen router eraan heeft hangen en de modem in bridge heeft staan. Dan verandert er dus niet.
Als ze wel de modem in bridge heeft staan, dan komt er een IPv6 adres bij. Dat is niet zo spannend, want IPv4 blijft ook bestaan. Wel kan het zijn dat het (externe) IPv4 adres verandert, maar dat kan altijd gebeuren, dus daar zal dat alarm wel tegen kunnen. Zo niet, dan zou het bedrijf dat die dingen levert er al lang problemen mee gehad hebben.
 
Heb ook IPv6 mailtje gehad van Ziggo.
Router instellingen inmiddels aangepast.
Dienen de instellingen van de NAS (Synology) ook te worden aangepast?
 
Terug
Bovenaan