Ziggo gaat stoppen met webspace (!?)

  • Onderwerp starter Brasse-Limburg
  • Startdatum
B

Brasse-Limburg

Ik heb een paar weken geleden met de helpdesk van Ziggo gebeld, omdat ik niet kwam ingelogd op mijn webspace. De medewerker wist niet eens dat Ziggo webspace aanbiedt en ging navragen bij collega's. Toen vertelde hij me dat Ziggo begin 2015 met de webspace gaat stoppen!! (Er zou te weinig belangstelling voor zijn!)

Heeft iemand hier al iets van gehoord? Ik zou er zwaar van balen, want ik heb al 10 jaar een website via @Home, en diverse andere websites verwijzen ook naar informatie op mijn site. Ik weet ook niet waarheen ik hem zou moeten verhuizen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Oké, heb ik gedaan. Ik kende dat forum nog niet (dit forum trouwens ook niet tot voor kort...)
 
Hé, ik kan Webspace niet missen. Ik heb FTP toegang nodig. De andere opslagruimte van Ziggo, de van 8GB, ik weet net eens meer hoe het heet zo waardeloos is die, biedt geen FTP toegang en daarom heb ik er niets aan.
Webspace moet blijven.
Als er geen belangstelling voor zou zijn waarom hebben ze dan onlangs de opslagcapaciteit verdubbeld?
 
Die andere ruimte heet Ziggo Drive. Bij de introductie kon je daar gewoon via het WebDav protocol bij. Dan werd het een externe schijf op je Mac.

Ik merk nu dat die link uit mijn settings nu ook niet meer werkt. :? En een search op 'webdav' geeft 0 treffers bij Ziggo. Dus is dat protocol ook verwijderd.?
 
Ziggo webspace blijft gelukkig

Dat is mooi om te horen. (De verwarring is dan wel van de eigen helpdeskmedewerkers afkomstig...)
 
Blijft natuurlijk dat iedereen die echt iets wil hosten veel beter een aparte webhost kan nemen. Heb je meteen een eigen domein, kost amper iets meer bv bij https://www.antagonist.nl

Zit zelf bij een duurdere, maar deze zal voor de meesten genoeg zijn.
 
Wil, kun je dit ook even aan de orde brengen op Ziggo Community https://community.ziggo.nl/ ? Daar zijn Ziggo actief, die er wellicht meer vanaf weten.

Reactie staat nu op het Ziggo Community forum
Het wordt niet beëindigd Waarschijnlijk is er door het samengaan van Ziggo en UPC verwarring ontstaan.

Inmiddels heeft Ziggo bekend gemaakt dat Webspace voor nieuwe klanten en mensen die hun abonnement aanpassen per 13 april 2015 is gestopt. (net als de toegang tot de newsserver)
 
Terug
Bovenaan