• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ziggo en UPC bundelen wifi krachten

Status
Niet open voor verdere reacties.
Q

Qball

https://www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-270613-023/Ziggo-en-UPC-bundelen-wifinet.aspx

AMSTERDAM (AFN) - Ziggo en UPC willen hun wifinetwerk gaan delen in een poging hun positie ten opzichte van KPN te versterken. Dat meldde De Telegraaf donderdag.
Door de netwerken te delen, ontstaat volgens Ziggo een groot netwerk dat in vrijwel het gehele land dekkend is. Het bedrijf praat ook met andere kabelaars over een groter wifinet. Ziggo heeft in vier provincies een netwerk voor draadloos internet, waarvan 850.000 klanten gebruikmaken. Het bedrijf verwacht op korte termijn meer dan 1 miljoen gebruikers te hebben.
 
ik vermoed dat ze ook hier en daar dedicated hotspots neer gaan zetten om de dekking te verbeteren. Denk aan winkelcentra en andere drukke plaatsen. Dat doen ze nu ook al op de wijkkasten.
Ben wel benieuwd hoe continu die dekking gaat worden. Heb al een keer gemerkt dat ik buiten de deur was en er mailtjes binnenkwamen terwijl mijn 3g uitstond. Ohja, Ziggo hotspots. Toch wel handig ;)
 
Ik blijf me toch oprecht afvragen of dit ooit echt een vervanger van 3G kan worden.

Toevallig vandaag geprobeerd. Mijn woonplaats heeft per 10 juni wifi hotspots, ik heb ook een user ID en password in MijnZiggo staan.
Ik heb zelf nog een modem zonder router, dus ik ben zelf geen hotspot. Kan wel van andere hotspots gebruik maken.

Maar:
- op mijn thuis locatie geen enkele wifi hotspot te vinden. Klopt ook als ik op de dekkingskaart kijk, waar ik woon is precies een witte vlek in de dekking. Kennelijk weinig Ziggo klanten in mijn straat of ze hebben allemaal, net zoals ik, nog geen modem/router;
- onderweg naar station Utrecht en op station Utrecht: nergens een hotspot kunnen detecteren;
- onderweg in de trein naar Den Haag, (uiteraard) nergens een hotspot kunnen detecteren;
- Op Den Haag Centraal (Den Haag is ook Ziggo stad): geen Ziggo wifi hotspot;
- Lopend naar kantoor in Den Haag: geen hotspot;
- Op kantoor in Den Haag: geen hotspot.

Kortom: heb mijn login nog nergens kunnen testen. En dus nergens waar ik normaal gesproken kom is Ziggo hotspot dekking, terwijl dit in zijn geheel Ziggo gebied is.
Voor mij dus zeker 3G nog de deur niet uit dus.
 
Je moet ook niet alles geloven wat er in de reclame wordt gezegd :) .

Het zal ook geen super groot bereik hebben daar zijn meeste van de wifi modems zelfs niet geschikt voor.

Als je zelf een wifi spot had kon je het bereik goed testen maar het zal 10 meter ofzo misschien bij uitschieters het dubbele als de kobelmodem niet op een rare plek staat?
 
Je moet ook niet alles geloven wat er in de reclame wordt gezegd :) .

Het zal ook geen super groot bereik hebben daar zijn meeste van de wifi modems zelfs niet geschikt voor.

Oh, lig er ook niet wakker van, maar vraag me dus echt oprecht af voor wie Ziggo en UPC al deze effort nu doen.
Voor wie gaat in hemelsnaam deze dienst wel in een behoefte voorzien? Je hebt alleen dekking in woonwijken (en zelfs daar dus al lang niet altijd en overal) en in je eigen woning heb je al je eigen wifi.

Tenzij natuurlijk UPC en Ziggo op grote schaal zelf steunpunten gaan opstellen waardoor je wel een volledigere dekking hebt. Maar dan nog lijkt me dekking onderweg in trein of bus uitgesloten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan