Ziggo connectbox vs smart wifi TP-link Deco M4

roon2

Forum Gebruiker
Berichten
91
Hallo allemaal,
Ik heb een vraag.
Ik ben in het bezit van een (witte) Ziggo Connectox modem en ingebouwde router.
Nu kan ik gratis in bruikleen krijgen van Ziggo een set met de TP link deco M4.

Nu is mijn vraag; welke van de twee geeft een beter WIFI lees sterker WIFI signaal?
IK heb al gelezen dat ik bijvoorbeeld het kanaal niet meer vast kan zetten op de TP link zoals ik nu doe en dat ik de WIFI moet uitschakelen op de connectbox en daatvoor een ander WIFI signaal in de plaats krijg van de TP link.
Is deze veel beter?

Bij voorbaat dank voor alle antwoorden

Ronald
 
Hier is het gratis jaar voorbij, maar was heel tevreden met hoe het setje werkte. Ik heb nu ipv een ubee evw321b een compal connectbox maar de wifi werkt niet geweldig. Ik zou gewoon die deco-set uitproberen, als ie niet bevalt kan ie retour.
 
Nu is mijn vraag; welke van de twee geeft een beter WIFI lees sterker WIFI signaal?
Hangt natuurlijk ook van je woning/situatie af. Zit je vlakbij je connectbox of zijn er geen obstakels, dan werkt de wifi van de connectbox heel goed. Moet de wifi door muren heen of wordt de afstand te groot, dan zou zo'n deco een oplossing kunnen zijn.

Zelf haal ik nog de volle snelheid met de connectbox op 10 meter afstand (5GHz), maar er zijn dan ook niet echt obstakels.

Maar zoals yourly zegt: het is gratis, dus probeer het gewoon als je wil.
 
Nu is mijn vraag; welke van de twee geeft een beter WIFI lees sterker WIFI signaal?
Bij Wifi is er een verschil tussen beter en sterker. Een sterk, maar slecht signaal zal voor overlast zorgen, terwijl een zwakker maar beter signaal beter zal werken. Ik heb dezelfde combinatie staan. En ik ben heel tevreden over de Deco M4. Op iedere verdieping staat een deco (3 verdiepingen met betonnen vloeren) en overal goede Wifi. Een Deco staat bij het modem en is bedraad aangesloten. De andere op mijn werkkamer (ook met een draad aangesloten omdat daar toevallig al een kabel aanwezig was) en op zolder (draadloos).
 
Terug
Bovenaan