• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ziggo brengt interactieve diensten naar cloud

Status
Niet open voor verdere reacties.

wolfje55

Forum Gebruiker
Berichten
221
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
In de week dat UPC zijn nieuwe Horizon mediabox voor het eerst openbaar toont, wordt op de internationale broadcastbeurs IBC in Amsterdam duidelijk dat Ziggo een interactieve dienst via de cloud gaat aanbieden.

DECODERS KRIJGEN FIRMWARE-UPDATE
De Nederlandse importeur van de Humax-kabeldecoders heeft Totaal TV laten weten dat er in de loop van deze nieuwe maand firmware voor Humax-kabeldecoders – waaronder het model Humax IRHD-5200C – beschikbaar komt waarmee een nieuw Online TV Portal van Ziggo bruikbaar wordt.

Bron: TotaalTv

Op de site van broadbandtvnews is het volgende
filmpje van CloudTV te bekijken.
 
Filmpje ziet er gaaf uit!

Ben erg benieuwd wat Ziggo hiervan waar gaat maken en wanneer. Was persoonlijk met name gecharmeerd met de suggestie dat je straks vanaf meerdere devices, inclusief tablet en smartphone iTV kan gebruiken en zelfs dat je de ene device kan gebruiken als remote voor de iTV interface van een andere device.

Lijkt me zelf ideaal om mijn iPad als remote voor de Humax iTV interface te gebruiken.

Filmpje suggereerd ook dat je via de cloud interface opnames kan starten, opnemen in de cloud geïnitieerd vanaf elk mogelijk device lijkt me ideaal. Even op de iPad opnames inplannen ook als je niet thuis bent, ideaal.

Ben dus erg benieuwd naar hoe en hoe snel dit allemaal uitgerold wordt. En wat voor bugs dat weer met zich meebrengt.
 
Staat trouwens in het BroadbandNews artikel ook een (helaas erg kleine) screenshot van de nieuwe Ziggo portal voor iTV:
Ziggo-UI-Screen-Shot-300x157.png


Zie dat ze goed naar de Apple TV gekeken hebben.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Vervolgartikel op Broadband News: https://www.broadbandtvnews.com/2012/09/06/ziggo-ventures-into-the-cloud/

Wel erg benieuwd wat ik moet maken van deze cryptische zin in dit artikel:
The currently running Ziggo Beta version also allows people to configure their own home network in the same UI and personalise their preferences.

Hoe moet ik dat nu weer lezen? Dat straks je ook de Ziggo modem/routers kan configureren in de zelfde cloud interface?

Dit artikel suggereert verder dat ook CI+ CAMs en de 'simple zapper boxes' (dus de decoder zonder PVR) dit gaan ondersteunen.
 
Samsung SMT-C7140/A en SMT-C7140/B

De Samsung SMT-C7140/A en Samsung SMT-C7140/B zullen ook worden voorzien van een update om deze oplossing te ondersteunen.

Wij zijn verheugd dat Ziggo voor deze oplossing zal gaan , aangezien deze oplossing via bestaande decoders gebruikt kan worden . Dit scheelt toch weer voor de consumenten die reeds deze decoders hebben aangeschaft.

Met vriendelijke groet,

Team Samsung STB:applause:
 
De Samsung SMT-C7140/A en Samsung SMT-C7140/B zullen ook worden voorzien van een update om deze oplossing te ondersteunen.

Wij zijn verheugd dat Ziggo voor deze oplossing zal gaan , aangezien deze oplossing via bestaande decoders gebruikt kan worden . Dit scheelt toch weer voor de consumenten die reeds deze decoders hebben aangeschaft.

Met vriendelijke groet,

Team Samsung STB:applause:
Nog niet al teveel reden tot vrolijkheid lijkt het?

bram - hengelo - 06/09/2012 16:07 uur
telecomnieuws: 'Ziggo bevestigt de aankondiging van AVN en stelt dat het “in lijn is met onze overall tv-strategie zoals wij die anderhalf jaar geleden hebben aangekondigd,” aldus een woordvoerder. Ziggo wil niet bekend maken wanneer met de daadwerkelijke uitrol begint. “Dat zal niet binnen enkele maanden zijn, maar ook niet pas over een paar jaar.” Te zijner tijd zal volgen de woordvoerder ook bekend gemaakt worden voor welke settop boxen van Ziggo CloudTV beschikaar komt. ' (Iets duidelijker)
 
Ze doen meestal niet anders ;) maar ik ga er in mee en laat me inderdaad verrassen.
 
Humax zegt eind deze maand. Dat klinkt toch als snel.
 
Wat heb je in dit stadium aan een update als de dienst niet op korte termijn beschikbaar komt. Volgens uitlatingen van Ziggo komt de dienst niet binnen een paar maanden beschikbaar.
En waarom laat Ziggo in dit stadium niet weten welke decoders een update krijgen. Dit voor de mensen die op korte anders een interactieve decoder willen aanschaffen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan