Ziggo blijft klanten verliezen maar houdt omzet op peil door prijsverhogingen

De glasboeren zijn overal aan het graven om glasvezel neer te leggen, en Ziggo graaft zijn eigen graf op deze manier.
 
Ach, Ik ben bezig provider onafhankelijk te worden door al mijn e-mail adressen bij Ziggo (ook chello en UPC) te wijzigen naar een Gmail adres. Als ik daar mee klaar ben zal ik net zo vaak van provider wisselen als nu van energie aanbieder. Dan ben ik ook eindelijk van die irritante spam af die mij waarschuwt dat mijn McAfee account gaat/is verlopen.
 
Ik blijf er bij dat de last mile verglazen niet echt de oplossing is, want dan ben je 1 van de vele glasvezel providers die allemaal hetzelfde product leveren, waarom zou men dan voor ziggo kiezen. Dus je moet inzetten op de punten waar je afwijkt.

Waarom is dan alles van Ziggo tot aan het kastje in de straat wel glasvezel?
M.i. houd Ziggo dat laatste stukje koper om andere providers te kunnen weren.
 
Waarom is dan alles van Ziggo tot aan het kastje in de straat wel glasvezel?
M.i. houd Ziggo dat laatste stukje koper om andere providers te kunnen weren.

Dat was ooit misschien een mooie bijkomstigheid maar dat speelt niet nu niet meer. Het netwerk tot de wijkkast is jaren terug al verglaasd om sneller internet te bieden. Vroeger lag er coax vanaf de lokale centra tot de huisaansluiting. Alleen de signaal integriteit neemt af na zoveel km's en een grote hoeveelheid versterkers. Dat is voor DTV geen probleem maar wel voor docsis (internet streams) Bovendien geeft glas op de wijkkast je veel meer mogelijkheden om uit te breiden en een bestaand coax wijk segment te splitsen in 2 segmenten als het netwerk vol loopt.
 
Terug
Bovenaan