Ziggo Bapp via netwerk??

Status
Niet open voor verdere reacties.

Zonnetje8

Forum Gebruiker
Berichten
28
Weet iemand of de Ziggo Bapp binnenkort ook gebruikt kan worden
met je netwerk? Dat zou wel fijn zijn.
Hoor graag of iemand er wat vanaf weet.
Misschien iemand van Ziggo??
 

Ouw

Forum Gebruiker
Berichten
41
Als je met 'je netwerk' je eigen WiFi-netwerk bedoelt, dan is het antwoord: Ja.

Maar wat is daarvan het nut? Met Bapp kun je in principe met je mobiele telefoontje, overal waar je via WiFi op het internet kunt komen, bellen alsof je dat vanaf je eigen vaste telefoonaansluiting thuis doet. Zonder extra kosten en de tegenpartij krijgt het nummer van die vaste telefoonaansluiting te zien.
Als het overal op WiFi werkt, dan werkt het ook thuis. Maar als je thuis bent kun je net zo goed via je vaste telefoon bellen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Zonnetje8

Zonnetje8

Forum Gebruiker
Berichten
28
Ik bedoel via 3g of 4g netwerk.
Als je ergens bent, en er is geen wifi.
dat zou super zijn!
 

Ouw

Forum Gebruiker
Berichten
41
Zo super kan ik dat niet vinden. Als je Bapp via het GSM-netwerk zou kunnen en willen gebruiken, dan zou je dubbele kosten maken. Op GSM voor data en ook nog eens bij Ziggo op je vaste telefoonabonnement. Waarom zou je dat willen doen? En als je dat in het buitenland doet dan wordt het nog duurder.
Bapp is juist bedoeld om in het buitenland via WiFi te bellen en zo de hoge kosten van GSM te omzeilen. Maar dat kan ook met Skype.

Het enige verschil is dat je zonder Bapp belminuten verbruikt en met Bapp gaat het van je data-abonnement af. Wat is nu voordeliger?

Er is ook nog iets anders. Als op je smartphone WiFi niet in gebruik is, dan klaagt de huidige versie van Bapp dat hij zo niet kan werken en toch genereert Bapp dan in de achtergrond verkeer via GSM. Dat kost geld en Ziggo heeft nog niet kunnen uitleggen waar dat voor nodig is. Ik heb dat achtergrondverkeer uitgeschakeld door Bapp in 'restricted mode' te zetten op mijn Android telefoon. Op een iPhone zal dat ook wel mogelijk zijn.

Tot slot: binnen Nederland zijn de belminuten op mijn smartphone aanzienlijk goedkoper dan op de vaste telefoon via Ziggo. Ik maak eerst mijn belminuten voor de smartphone op en pas dan bel ik via de vaste telefoon en daar kom ik meestal niet aan toe. Vaste telefonie bij Ziggo heb ik alleen voor bereikbaarheid en ik betaal geen tientje extra om eindeloos te leuteren.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

daxy

Forum Gebruiker
Berichten
285
Die dubbele kosten vallen best mee.
Als je een goede data bundel hebt, kan je er makkelijk uit bellen.
Als je dan ook nog eens "VolopBellen Altijd" hebt, dan heb je geen kosten voor het bellen.
 

Ouw

Forum Gebruiker
Berichten
41
Dat dataverkeer zal inderdaad gering zijn en met volop bellen ben je dan, binnen Nederland, wellicht goedkoper uit. Helaas, vooralsnog werkt Bapp niet via gsm. En als het wel zou kunnen hangt het dus af van de afgesloten abonnementen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
Zonnetje8

Zonnetje8

Forum Gebruiker
Berichten
28
Ik heb dat achtergrondverkeer uitgeschakeld door Bapp in 'restricted mode' te zetten op mijn Android telefoon.

Ik heb ook een Android telefoon, de Samsung Galaxy S4 mini.
Hoe schakel je dat uit in je telefoon.
Waar kan ik dat vinden bij de instellingen?
Graag hoor ik het van je, OUW.
 

Ouw

Forum Gebruiker
Berichten
41
Ik heb mijn telefoon even op Nederlands gezet om e.e.a. niet uit het Engels te hoeven vertalen.
Ga naar: Instellingen > Gegevensgebruik > Mobiel
Scroll op het scherm naar beneden. Daar zie je het gebruik van je app's. In volgorde van grootte. Ergens, waarschijnlijk vrijwel onderaan, staat Ziggo Bapp. Klik daarop. Je ziet dan het gebruik van die app in Voorgrond en Achtergrond. Helemaal onderaan staat Achtergrondgegevens. Zet daar een vinkje bij 'Schakel achtergrondgegevens alleen uit op mobiel netwerk. Wi-Fi wordt gebruikt indien beschikbaar'. Stap vervolgens terug en dan zul je zien dat er nu bij Ziggo Bapp 'Beperkt' staat. En beperkt betekent natuurlijk restricted, zoals ik schreef. Sukses.
 
Topicstarter
Topicstarter
Zonnetje8

Zonnetje8

Forum Gebruiker
Berichten
28
Ik ga het proberen. Je hoort van me of het gelukt is.
Dan heeft het alleen effect op de App Ziggo Bapp.
Dat heeft geen nadelige gevolgen voor mijn gebruik van mijn
mobiele telefoon, of netwerk toch?
 

Ouw

Forum Gebruiker
Berichten
41
Ik heb dat voor Ziggo Bapp al maanden geleden zo ingesteld en ik heb geen nadelige effecten gezien. Ook bij sommige andere app's heb ik die instelling gemaakt. Let er maar eens op. Er zijn allerlei app's die op de achtergrond actief zijn terwijl je ze soms dagenlang niet gebruikt. Bijv. YouTube, Drive, Reisplanner van NS, Translate, Google Text-to-Speech, enz.
Bij de Reisplanner van NS kan ik het nut wel begrijpen. Als dat ding in de achtergrond actief mag zijn dan krijg je soms, als er een ernstige storing is, het bekende geluid dat je ook op stations hoort. Je moet dus zelf bepalen welke app's je wilt beperken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan