Ziggo antwoord op verschillende punten

MR_CHIP

Forum Gebruiker
Berichten
893
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
enkele info vanuit Ziggo zelf aangaande enkele onderwerpen


vraag
Waarom gaat de upload van het Max pakket en het Giga pakket voor consumenten niet omhoog?
Antwoord vanuit ziggo medewerker:
Die vraag had ik als eerste verwacht! Op dit moment gaan de Max en Giga pakketten niet omhoog, hier staan nog wel vragen voor uit. Vooral voor deze groep is dit vervelend. Ik heb intern al vragen uitgezet om een concreter antwoord te krijgen wanneer we wel kijken naar een verhoging over de snelheid van deze abonnementen. De snelheid gaat echt nog wel eens omhoog, zou fijn zijn als we jullie kunnen vermelden in wat voor periode dat verwacht wordt.
2de vraag
Hoe ver is de uitrol van docsis 3.1 landelijk gezien?
antwoord
We zijn een heel eind, binnen een aantal maanden is dit afgerond. Dit is ook 1 van de voorwaarden die nodig is om hogere upload snelheden aan te bieden.

vraag
Wanneer komt IPv6 full dual stack beschikbaar in alle fUPC gebieden? Is daar ook al een planning van bekend welke regio wanneer aan de beurt is?/ De ongelijkheid tussen UPC en Ziggo gebied, hoe zit dit?
antwoord
Straks is het zo dat alles naar de oude Ziggo systemen gaat, dit project loopt nu. Dat houdt bijvoorbeeld in dat we IPv6 dualstack gaan krijgen, ook in oud UPC gebied. Een nadeel is bijvoorbeeld dat het in oud UPC gebied straks niet meer mogelijk is om je modem om te zetten naar bridgemode of andersom. Er zijn al wel gesprekken gaande om dit voor iedereen mogelijk te maken. Zodra de migratie klaar is, wordt het in oud UPC gebied ook mogelijk om een eigen modem te nemen. Het duurt niet heel lang meer, houd rekening met 2 a 3 maanden.
 
Eerst was het de afronding van afkoppeling analoge radio en nu lijkt het erop dat Ziggo gaat schermen met de voltooiing van de landelijke uitrol van doscis 3.1 om vooralsnog de boot af te houden de uploadsnelheden te verhogen. En wanneer het uiteindelijk zover is dat MAX en GIGA ook aan de beurt komen, zal het wel een magere 10 Mbit/s worden vrees ik.
 
en het jammere is de upload van de zakelijke varianten van de max en giga ziggo internet gaat wel omhoog
 
hier nog wat antwoorde van interne vergadering


X / Hoe lang kan men nog gebruik maken van de Humax boxen en blijven de functie van On Demand?
X: Daar heb ik op dit moment nog geen antwoord op maar die vraag heb ik wel uitgezet. Er zijn een hoop mensen die nog gebruik maken van deze boxen. Het doel is natuurlijk wel om uiteindelijk alles op ons nieuwe platform te hebben(met uitzondering van CI+ klanten). Hoe we dit in de praktijk gaan brengen is nog niet helder. Ik ga kijken of ik een concreter antwoord kan krijgen.

X/ Wanneer wordt het mogelijk voor gebruikers om de Mediabox Next om te zetten naar een Next Mini?
X:
Dat gaat zeker mogelijk worden, wanneer is nog niet helemaal duidelijk. Op het moment dat de Next Mini een hogere klanttevredenheid scoort dan de Next gaan we de mini breder aanbieden. Ik verwacht wel meer info hierover dit jaar.

X/: Is het niet handiger om de mediaboxen te verkopen in plaats van verhuren?
X: Het beleid is verhuren. Er zijn ook geen plannen om dit te wijzigen. Er zit best wel een lange levensduur op mediaboxen. Alle boxen die bij ons terugkomen of een groot deel daarvan is helemaal niet stuk en wordt naar Engeland gestuurd waar ze volledig nagekeken worden en eventueel voorzien worden van nieuwe onderdelen. Boxen worden daarna weer hergebruikt.

X/ Is er al meer bekend over een concretere de periode waarin de upload omhoog gaat?
X:
Hier heb ik vorige keer ook wat over gezegd, helaas heb ik niet meer info. Voor nu zijn er geen plannen, verwachting is wel dat de upload van de hogere abonnementen in de toekomst wel omhoog gaat alleen is er dus echt geen tijdsindicatie.

Vraag: Je kan het modem niet meer zelf in bridge zetten, klopt dat?
X: Nee dat klopt en dat is niet gecommuniceerd naar klanten
X: Dat klopt dat het niet gecommuniceerd is, het gros van de klanten weet niet wat het is en de rest heeft het modem al in bridge staan. Het is natuurlijk wel vervelend dat we als VodafoneZiggo nu zelf alles om moeten zetten. In het verleden konden klanten in oud UPC gebied dit zelf. Alles is inmiddels over naar 1 IT landschap. Er is voor het oud Ziggo landschap gekozen. Nadeel is dat je het modem zelf niet meer in bridge mode kan zetten, voordeel is dat er gebruik gemaakt kan worden van IPv6 full dualstack. In een later stadium wordt het wel weer mogelijk om het modem zelf in bridge mode te zetten.


Er kwam nog een vraag over het video landschap of dat nu ook gelijk is. X gaf aan dat dit het geval is. Je kunt dus een CI+ module bestellen en de smartcard in bijvoorbeeld een Humax gebruiken. Volgens X kan dit niet omdat de Humax alleen Irdeto ondersteund. In het verleden had je in oud UPC gebied Nagravision en in oud Ziggo gebied Irdeto. Ons is uitgelegd dat dit nu gelijk is. We gaan dit nog een keer uitvragen.
 
/ Hoe lang kan men nog gebruik maken van de Humax boxen en blijven de functie van On Demand?

X: Daar heb ik op dit moment nog geen antwoord op maar die vraag heb ik wel uitgezet. Er zijn een hoop mensen die nog gebruik maken van deze boxen. Het doel is natuurlijk wel om uiteindelijk alles op ons nieuwe platform te hebben(met uitzondering van CI+ klanten).

Dit druist regelrecht in tegen de vrije hardwarekeuze!!!!!!!!!
 
zover ik weet gaat het om een eigen modem wat mag van het acm
over een eigen decoder wordt nergens gesproken
 
daar zie ik dit staan waarmee ze er makkelijk onderuit komen


Zolang die voldoet aan dezelfde eisen als het apparaat van de aanbieder
 
zover ik weet gaat het om een eigen modem wat mag van het acm
over een eigen decoder wordt nergens gesproken
Consumenten mogen hun eigen modem, router of mediabox, aansluiten op het netwerk van hun telecomaanbieder. Dat staat in de Conceptbeleidsregel Netwerkaansluitpunt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Met de beleidsregel biedt de ACM duidelijkheid aan telecomaanbieders en consumenten over welk deel van het netwerk eigendom is van de telecomaanbieder en welk deel vrije keuze van de consument is. Zo zorgt de ACM ervoor dat consumenten meer keuzevrijheid hebben op de telecommarkt.
Bron ACM
 
ik heb het opnieuw gevraagd hoe het nu zit
 
Terug
Bovenaan