Ziggo agenda (caldav) in Outlook

HarryCallanah1973

Forum Gebruiker
Berichten
7
Hallo,

Via het Ziggo portal heb je toegang tot je web-mail en ook een web-agenda. Nu wil ik graag deze internet agenda van Zigoo gebruiken op mijn mobiele apparaten en op mijn Windows Vista PC met MS Outlook 2013.

Het synchroniseren van mijn Ziggo internet agenda en mijn iPhone/iPad lukt prima. Echter ik krijg niet uitgevonden hoe ik ook via MS Outlook gebruik kan maken van deze Ziggo internet agenda.

Wie kan me helpen om deze internet agenda ook zichtbaar te krijgen in Outlook, zodat ik ook via Outlook kan synchroniseren?

Alvast bedankt.
 
Het is voor mij nieuw dat je met CalDAV bij die agenda kunt komen. Ik heb het apple agenda geprobeerd en dat lukt ook niet. Bij dat programma hoef je via de automatische configuratie alleen je E-mail adres en wachtwoord in te vullen. De rest van de parameters haalt hij van de server. (als die auto-configuratie ondersteunt).
Daarna kun je via de setting wel zien welke instellingen hij gedaan heeft. Misschien heb je daar wat aan om in outlook in te vullen.

Ik ken Outlook niet, maar volgens mij heeft die niet zo'n goede CalDAV ondersteuning.
 
Inmiddels ben ik weer een stuk verder. Ik heb een werkende agenda (caldav) en contactpersonen (carddav). Dit niet mbv MS Outlook, maar met Mozilla Thunderbird icm de add on lightning. Op de Ziggo server staan de agenda en contacten en deze kan ik gebruiken op zowel mijn apple apparaten als windows apparaten. Erg handig: 1 agenda en lijst contactpersonen voor al mijn apparaten.

Instructie Ziggo agenda en contactpersonen via caldav en carddav:

Maak een agenda en contactpersonen aan in https://mail.ziggo.nl/

Apple iPhone/iPad:
1. Instellingen, e-mail..., kies voor "nieuw account", "Anders"
2. Kies "Voeg caldav account toe" voor agenda.
3. Geef bij server "sync.ziggo.nl" in
4. Logingegevens zijn dezelfde als voor je ziggo mail-account. Dus je mailadres en wachtwoord.
5. Voor contactpersonen volg je ook stappen 1 t/m 4, maar kies je bij stap 2 voor "Voeg carddav account toe".
Agenda en contactpersonen zijn nu zichtbaar op je apple apparaten.

Windows PC met mailclient Mozilla Thunderbird:
6. Installeer Mozilla Thunderbird. Daarna in Thunderbird installeer je de add-ons "Lightning" (de add-on voor agenda), en "sogo" (add-on voor gebruik carddav server met je contactpersonen). Sogo is hier te vinden: https://www.sogo.nu/files/downloads/extensions/sogo-connector-24.0.6.xpi.
7. Kijk in je Ziggo account (https://mail.ziggo.nl/) bij de eigenschappen van de agenda en contactpersonen welk server adres wordt gebruikt. De server naam "sync.ziggo.nl" volstaat hier dus niet.
Bij de agenda moet het adres er ongeveer zo "https://sync.ziggo.nl/caldav/21" uit zien. (Het getal kan variëren, afhankelijk van eventueel zelf aangemaakte agenda's).
Bij contactpersonen moet het adres er ongeveer zo "https://sync.ziggo.nl/carddav/38/" uit zien. (Het getal kan variëren, afhankelijk van eventueel zelf aangemaakte adresboeken). Het getal is te achterhalen via de hyperlink in je adresbalk als je het betreffende adresboek hebt geopend.

Agenda
8. Open de agenda in Thunderbird
9. Maak een nieuwe agenda aan. Kies voor "On the network"
10. Kies bij Format voor "caldav"
11. Vul bij Location het server adres in. Zie punt 7
12. Geef je logingegevens in. Zie punt 4.


Contactpersonen
13. Open het adressenboek in Thunderbird
14. Kies in het menu voor "File", "new", "remote adress book"
15. Geef een naam op, bv "Contactpersonen"
16. Geef het server adres op. Zie punt 7
17. Geef je logingegevens in. Zie punt 4.

Succes.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kun je misschien als aanvulling in dit topic een howto maken met wat meer stap-voor-stap uitleg hoe je dat gedaan hebt. Er zijn vast meer mensen die dit handig vinden en het graag willen lezen.
 
:thumb up:

Dank voor de instructie. Ik liep vast op de servernaam bij mijn eerste poging dit in te stellen. De CardDav server zit blijkbaar op sync.ziggo.nl en niet op mail.ziggo.nl Maar hoe had ik dat kunnen weten zonder jouw instructie? Ik heb het op de Ziggo site nergens gezien.

Ik heb nu het Mac Contacten programma gepakt. Als ik daar een CardDav account aanmaak, hoef ik alleen mijn gebruikersnaam, wachtwoord en sync.ziggo.nl als server in te vullen, en alle adressen die in mijn mail area staan kan ik ook gewoon vanuit mijn Mac adresbook benaderen/bewerken. :wink:

EDIT: Net even getest. Als ik met Apple-Contacten een adres uit mijn locale opslag naar het Ziggo account sleep, wordt hij ogenblikkelijk toegevoegd. Na inloggen in webmail zie ik hem ook daar staan. :pompom:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik ben inderdaad ook even aan het vogelen geweest. Ook effe bij andere providers gespiekt en maar gaan proberen.

Bij Apple werkt het allemaal heel makkelijk omdat zij de caldav en carddav goed ondersteunen. Onder Microsoft is dat wat meer knutselwerk. Ben ook maar afgestapt van Outlook.

Ziggo zou dit inderdaad ook beter op hun site moeten zetten. Het is namelijk super handig om hiervan gebruik te maken. Ze promoten het ook niet. Veel mensen weten denk ik niet eens dat het kan en maken daarom bv gebruik van Google. Maar van die club ben ik geen fan ivm privacy incidenten.
 
…De CardDav server zit blijkbaar op sync.ziggo.nl en niet op mail.ziggo.nl Maar hoe had ik dat kunnen weten zonder jouw instructie? Ik heb het op de Ziggo site nergens gezien.

Correctie. Een Google search op "sync.ziggo.nl" levert al snel een link op naar:
handleiding-ziggo-mail-v1-0

Volgens mij heb ik die handleiding nooit bekeken omdat mail bij mij natuurlijk altijd al werkte. Ik zal er toch eens doorheen lezen, want daar staat idd de CalDav en CardDav instelling vermeld.

Ik snap alleen niet waarom hij versie V1.0 heeft meegekregen. Dit suggereert dat het de handleiding van tig jaar geleden is, toen Ziggo met mail begon. Maar hij vermeld gelukkig ook een datum van Januari 2013 op de laatste pagina. Dus dat CardDav moet al met de oude mailsoftware beschikbaar geweest zijn. Maar de handleidig heeft het ook over IMAP en volgens mij is dat pas in 2014 ingevoerd. Ik ben nu helemaal confuus door de versie en datum van de handleiding.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
IBij Apple werkt het allemaal heel makkelijk omdat zij de caldav en carddav goed ondersteunen.

Dat ligt ook aan de versie. Ik heb thuis een eigen CalDav server, maar dat is in het begin ook knoeien geweest omdat het ene OS van de Mac blijkbaar weer een andere CalDav versie gebruikte dan de andere. De Synology nas heeft ook diverse CalDav updates gehad gedurende de laatste 3 jaar totdat, een jaar geleden, uiteindelijk alles werkte van OS 10.5 t/m 10.9.

Ik ben nu op mijn andere macs aan het testen. CalDav werkt in één keer goed met OSX 10.6 en 10.9, maar die server heb ik ook zelf in huis, dus dat boeit me niet direct.

CardDav van Ziggo blijkt echter niet te werken met OSX 10.6. Blijkbaar gebruikt die een oudere versie van het protocol, die Ziggo niet ondersteunt. En juist op die mac was het handig geweest, omdat dat OS ook nog niet de iCloud server kan gebruiken voor mijn adressen.

Toch denk ik dat die universele CalDav en CardDav formaten in de toekomst steeds beter door software updates ondersteund zullen gaan worden. En de *dav protocollen zijn handiger dan de iCloud van apple omdat je met iCloud alleen apple producten in sync kunt houden.
 
Terug
Bovenaan