• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zenders zoeken via humax 5100c

  • Onderwerp starter Onderwerp starter danny0503
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

danny0503

Hoi iedereen hier, omdat ik ten einde raad ben, hoop ik dat hier iemand is die mij kan vertellen hoe het kan dat ik mn zenders via de humax 5100c niet op de tv kan krijgen. De frequenties en netwerk staan goed vermeld 369.00 en 8600. (Bolsward). Als ik de antennekabel rechtstreek in mn tv doe zoekt die alle zenders moeiteloos op. Tv is een mt logic 3264. Heb de decoder verbonden met een hdmi kabel naar de tv. krijg een scherp beeld op de tv wanneer die vraag naar land,frequenties,netwerk id enz. En dan gaat die zenders zoeken en zegt na ongeveer 1 minuut "geen zenders gevonden". Voortgangsbalk zie je ook niet vooruit lopen in de balk, en op het einde zegt die toch 100%. Voor mij onbegrijpelijk. Zaterdag iemand van Ziggo langdurig aan de lijn gehad die zei dat de decoder stuk zou zijn. Kreeg dus vandaag de nieuwe, geinstalleerd en wederom hetzelfde probleem. Help....
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als je op de tv zenders wil zoeken, dan moet je een coaxkabel vanuit de humax naar de tv aansluiten.
Via hdmi wordt geen kabelsignaal doorgegeven, maar alleen het beeld van de humax.

Waarschijnlijk wil je de zenders op de humax zoeken. Dan is het nodig om de tv op de hdmi ingang te zetten waar de humax in zit.
Dan ga je via het humaxmenu de zenders zoeken.
Uit je verhaal denk ik te begrijpen dat je in het tvmenu zit.
 
Dus als ik de zenders wil opzoeken heb ik een coax kabel nodig tussen decoder en tv ? Nadien kan die er weer uit dan ? en tv staat inderdaad op hdmi ingesteld.
 
Nee. Als je zenders op de TV wil zoeken moet er een coax tussen de humax en tv zitten en blijven.
Als je op de humax wil zoeken, dan moet je tv op de hdmi ingang van de humax staan en dan moet je via het humaxmenu zoeken. En de juiste gegevens invullen.

O en er moet natuurlijk een coax in de humax zitten.
 
Oke, zal dat morgen nog eens proberen. Overigens geeft de gebruiksaanwijzing van de humax dit niet aan. dus een extra coax van decoder naar tv ? En tv staat in hdmi stand bij vorige pogingen. Maar wat ik bedoel is dat als die eenmaal alle zenders heeft gevonden, kan die extra coax er toch weer tussen uit ? ps zoeken gebeurt steeds in het humax menu, dus niet via de tv.
 
Ik zal het waarschijnlijk niet duidelijk gemaakt hebben.

Die coax is alleen nodig als je de zenders op de tv wil zoeken (alsof er geen humax op is aangesloten). Dus zappen op de tv.

Als je de humax wil gebruiken om te zappen, dan is die extra coax niet nodig.
 
Bedankt Grouch voor je snelle antwoorden. Helaas slaapt de vrouw al en gaat het om de tv boven op de slaapkamer, zal je morgenavond laten weten of het gelukt is.
 
krijg een scherp beeld op de tv wanneer die vraag naar land,frequenties,netwerk id enz.

Ik zie in de gebruiksaanwijzing van de 5100 niet staan dat hij om land vraagt


1 Selecteer Zenderzoeken.

2. Configureer de zoekopties.

  • Frequentie: voer de frequentie in.
  • Zoeken netwerk-id: voer de netwerk-id in.


    [*]
    Symboolwaarde: voer de symboolwaarde in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan