• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zenders op bepaalde frequenties storen of werken niet

Status
Niet open voor verdere reacties.

iamsander

Forum Gebruiker
Berichten
31
Sinds 6 januari heb ik o.a. Ziggo voor TV. Ik woon in Breda.

Ik heb een Xtrend ET8000 ontvanger met 3 tuners. 2 satelliet tuners voor de vrije zenders / TV Vlaanderen abo en 1 tuner voor kabel (Ziggo).

Van Ziggo heb ik niet veel zenders in me zenderlijst gezet omdat ik de meeste via de schotel kijk. Heb alleen Omroep Brabant, BredaNu, Gazet TV, 24Kitchen, NostalgieNet, NPO Nieuws, NPO Politiek en Fox Sports 1 t/m 6 HD vanaf morgen.

Met instaleren kreeg ik helemaal geen zenders binnen via met ontvanger en na bellen eind van de middag omdat ik er maar niet uitkwam stuurde ze een monteur die al de volgende ochtend kwam. Zeer netjes.
Het probleem bleek het nieuwe plaatje wat je op het kastje plaats aan de muur )waar de data kabel vanuit dat kastje naar de modem gaat en vanuit dat dat kastje de kabel naar de tv) bleek kapot te zijn en nadat hij er een andere opgezet had werden de zenders ingeladen.
Nu liep ik al snel tegen wat zender sinds de start al tegen de volgende problemen aan…

Ik zag alleen bovenstaande zenders wel eens en viel me op dat NPO Politiek nogal vaak stoorde ene keer meer dan de andere keer. Nu kijk ik er ook weer niet zo vaak naar dus viel het me niet dagelijks op. Even hing het ook goed maar sinds gisteren is het echt een drama.

Ziggo gebeld maar kreeg je een hoop over de ontvanger en instellingen ervan en dat het geen ontvanger van hun is maar ja dat kan ook niet omdat ze niet de type ontvangers aanbieden die ik nodig had voor satelliet en kabel in 1. Verder had ik ook het idee dat ik er al meer van snapte dan de gene die ik aan de telefoon had en ik zei al dit kan geen ontvanger probleem zijn want het is maar op bepaalde zenders terwijl andere prima werkte. En moest uitleggen over meerder zenders op 1 frequentie. En dat het specifiek alle zenders waren van die NPO Politiek transponder. Nadat ik met iemand van Ziggo aan de telefoon alleen de frequentie van NPO Politiek nog eens inlaadde deed die het weer maar al heel snel was het weer slecht en blokkerig. Na een uur aan de telefoon met hem gaf hij aan hij nu verder niets kon doen en al te lang aan de telefoon was.

Nu ging ik eens verder kijken naar alle zenders die via Ziggo binnenkomen en viel me op dat er nog veel meer zenders zijn met zulke problemen. Arte bv precies hetzelfde. Veel zenders kan ik niet zien maar aan de SNR van die zenders en toen ik de frequenties/transportstream ging bekeken viel me op dat er een tendens was. Ik kon natuurlijk qua beeld niet alle zenders kijken maar bekeek dan de SNR en de freq.

Rond de 800mhz. ( 794 en 802) vind hij geen van de zenders met inladen. En verder was het rond de 800mhz erg slecht allemaal qua SNR.

Ik heb vanaf morgen het Fox Sports Pakket maar ik zag al dat Fox Sports 2 HD en Fox Sports 5 HD beide op SNR 0 %. Deze zenders moet ik wel gewoon in HD kunnen zien anders betaal ik er niet voor.

Hoe komt dit en wat verklaard het allemaal? Iemand een idee?


Zie onderstaande:

Freq. 842 mhz
L1 Limburg
Omroep Brabant
Omroep Zeeland
RTV Utrecht


SNR: 98 % & BER 0
De zenders op 842 werken prima.

Freq. 834 mhz
BredaNu
Lokale Omroep
Omroep Drimmelen
ORTS
SLOG TV
TV Gazet

SNR 25 % & BER 0
Deze zenders werken maar heel soms even opeens niet (dan op SNR 0%). Niet blokkerig.

Freq. 826 mhz
AMC
Arte
Fox Sports 5 HD
Mezzo
NPO Cultura
NPO Politiek

SNR: 0 % & BER 0
Geen beeld of heel erg blokkerig.
Bv. Soms was NPO Politiek wel okay en dan weer dramatisch.

Freq. 810 mhz
Film1 Comedy
Film1 Spotlight
Film1 Sundance
Fox Sports 2 HD
Pebbles TV
Sport 1 Select HD

SNR 0% & BER 0

Freq. 802 mhz
DJzzz.tv
Eventkanaal
Penthouse

Alles op de 802 word bij het zoeken naar zenders niet gevonden.

Freq. 794 mhz
Fox Sports 6
HBO1 HD
HBO2 HD
HBO3 HD
Film1 Premiere

Alles op de 794 word bij het zoeken naar zenders niet gevonden.

Freq. 786 mhz
Disney Channel
Disney Junior
Disney XD 24
HBO2
Passie TV
Passie XXX

SNR 0 % & BER 0
Lichte storingen op deze frequentie. De zenders nog wel te volgen.

Freq. 778 mhz
SBS9 HD
SBS6
RTL4
RTL5
RTL7
Rai Uno
France 2

SNR rond de 37 % & BER 0
Goed beeld op deze zenders

Freq. 772 mhz
Turkse zenders

SNR: 98 % & BER 0


Freq. 770 mhz
NostalgieNet
Film1 Permiere HD
Discovery Channel HD
...

SNR rond de 50% & BER 0
Goed beeld op de zenders

Freq. 698 mhz
NPO1 HD
NPO2 HD
NPO3 HD
Zender van de maand

SNR 98 % & BER 0

Freq. 586 mhz
24 Kitchen
......

SNR: rond de 50 % & BER 0
Werk goed

Freq. 578 mhz
Fox Sports 4 HD
....

SNR: rond de 50 % & BER 0

Alle freq. lager dan de 578 hebben allemaal een SNR van 98 % en mankeerd niets mee.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hang er maar eens een regelbare demper tussen, of gewoon een coax t stekker.
Dan denk ik dat het probleem is opgelost, tuners van xtrend zijn zeer gevoelig.
 
In het 800 MHz gebied wordt sinds enkele maanden landelijk het 4G netwerk uitgerold. Grote kans dat in jouw buurt een aantal telecom providers dit in gebruik genomen hebben. Als je coax installatie niet goed genoeg afgeschermd is kan dit signaal van buitenaf in je coax installatie komen en de kabelfrequenties verstoren. Sluit als test je ontvanger eens rechtstreeks op het AOP (Abonnee overname punt) met een zo kort mogelijke coax met 'kabelkeur' keurmerk. Vermoedelijk is je ontvangstprobleem dan weg, zoniet dan is het een signaal probleem van Ziggo, maar dat komt niet zo vaak voor.
 
Ik ga het eens testen met een andere kabel. Weet niet of lukt om ontvanger dichterbij te zetten omdat ik hem dan niet kan verbinden aan een tv.
Als ik het ga testen met een kabel naar de ontvanger waar die staat zal dat 7 meter zijn. Al moet ik dan een stuik kabel van 7 meter kopen en verder heb ik er niets meer aan. Gebruik ik al gelijk een nieuwe kabel met de lengte dat ik hem langs de plinten kan wegwerken dan is het 13 meter.

Ik zie aan de huidige kabel die de vorige eigenaar aangelegd heeft dat die wat dun is en er staat op Coax 70 ohm. Lees op internet voor kabel 75 ohm.

Zou dit ook uitmaken 70 of 75 ohm kabel?
 
Om te testen zou je misschien tijdelijk de TV mee kunnen nemen en een kort kabeltje te gebruiken ?
Niet alleen de kabel is belangrijk, maar vooral de stekkers. Als dat stekkers met plastic kapjes zijn of als je splitters gebruikt die niet volledig afgeschermd zijn (dus van metaal), dan kan dat ook al verbetering geven. Maar als je nu een hele oude en dunne coax kabel gebruikt zonder metaalfolie afscherming, dan heb je grote kans dat dit de oorzaak is. Maar om zeker te weten of je binnenkomende signaal wel goed is kun je beter bij de bouwmarkt een kort kabeltje met kabelkeur keurmerk kopen en de ontvanger en TV tijdelijk op de grond bij de aansluitdoos neerzetten. Als dat lastig is, dan kun je beter een stuk kwaliteits coax met goede stekkers kopen wat je ipv de huidige gaat gebruiken en dan hopen dat dit de oorzaak was.
 
Ontvangers van Ziggo doe ik niet aan. Die hebben geen ontvangers die schotel tuners en kabel tuners in 1 apparaat hebben en verder hebben ze geen Linux ontvangers. Ook vind ik die koppelverkoop die ze proberen een kwalijke zaak.

Als je logisch nadenk is dit ook geen ontvanger probleem. Met bij Canal Digitaal had ik nooit die problemen en ook nu met TV Vlaanderen niet. Verder doen een hoop zenders het gewoon goed alleen toevallig zijn er problemen rond de 800 mhz frequentie.

Ik ga het testen met een nieuwe dikkere gekeurde kabel. Las alleen ook je verschillen in db hen qua kabel... 85 90 120db kabels heb.
Is hoe hoger de db van en kabel het signaal minder storings gevoelig?

bv..
https://www.conrad.nl/nl/videokabel-75-1694a-rg-6u-groen-per-meter-belden-604460.html

https://www.conrad.nl/nl/hdtv-antennekabel-120-db-coax-120-db-wit-per-meter-interkabel-605745.html

https://www.conrad.nl/nl/coaxkabel-...0-db-wit-per-meter-bkl-electronic-602246.html

Tv verplaatsen gaat niet. Die is nogal erg groot en zit aan de muur vast.
Heb er wat op gevonden om eventueel alleen de ontvanger bij kapje te zetten en te verbinden daar en dan op de laptop naar de zenders te kijken via Enigma TV. Daarmee kan ik ook tv kijken op de pc en dan via hdmi op een tv.

Maar vermoed ook gezien hoe dun de kabel is die er nu ligt en oudere kabel is dat dat het probleem is.
 
Las alleen ook je verschillen in db hen qua kabel... 85 90 120db kabels heb.
Is hoe hoger de db van en kabel het signaal minder storings gevoelig?
Ja, dat getal is de demping van de afscherming van buiten naar binnen. Dus met een sterk signaal aan de buitenkant dempt de afscherming dan 120dB bij de 'beste'. Let wel op dat je kabel koopt die te verwerken is. Te dikke of stugge kabel kun je niet buigen (te scherpe hoek gaat de kabel defect) of heb je speciale pluggen nodig. Er is ook goede standaard 7mm kabel te krijgen. Als er 'kabelkeur' bij staat is het over het algemeen voldoende.

Verder:
Ik weet niet of je kunt opnemen met je ontvanger, anders zou je ook nog even een stukje kunnen opnemen en later kijken of er dan geen blokken op zitten. Dan hoef je alleen de ontvanger neer te zetten bij het AOP.
 
Het probleem is opgelost. Ik heb een Hirschman kabel per meter gekocht. Een kabel die zij men in de winkel ook beschermd is tegen 4G signalen. Dubbele beschermlaag.

En wat denk je nu staan alle zenders op 98 %. Ook de zenders die eerst nog op 0 %, 25 %, 50 % stonden.

Kwam dus door de dunne kabel / 4G signaal en niet door mijn ontvanger. :wink:
 
sd zenders werken niet

Sinds de verandering van de Ziggo-frekwentie naar 474.00 werken er een aantal belangrijke sd zenders niet meer waar ik graag van op nam zoals Canvas en BBC2. Voor de frekwentiewijziging werkte alles okee. Ik nam die zenders vaak op omdat het ruimte scheelt op de harde schijf tov de hd-variant.
Ligt dit nu daaraan inderdaad of aan de update van de humax 5200 C? Ziggo komt met dat oude kabelsverhaal aan.

Ook kan de digitale ondertiteling niet meer mee worden opgenomen. Zelfde vraag, waar ligt het aan...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan