• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zenders hernoemen geblokkeerd door Ziggo?

Status
Niet open voor verdere reacties.

NetJak

Forum Gebruiker
Berichten
631
Als je (ook) de Analoge zenders van Ziggo installeert op een moderne TV, dan krijgen ze een vreemde volgorde en soms vreemde of geen namen:
bv:
2011=RTL7
2012=----- (= BBC1)
2013=Nicke
2014=RTL5
2015=Film: (=RTL8)
2016=RTL4
2020=Crash (= Veronica)

Waarom deze onlogische volgorde?
Dat je zelf de volgorde niet kan wijzigen, a la, maar klopt het dat je de namen ook niet kunt wijzigen door een blokkade van Ziggo?
Volgens de handleiding zou er een optie herordenen en hernoemen op mijn Philips TV moeten zijn. Maar die zie ik niet.
Ik las op het Philips forum dat als de provider ordenen niet toestaat, deze menu-optie ook ontbreekt. Zou dat ook voor het hernoemen gelden dan?
 
Natuurlijk blokkeert Ziggo geen naam-instelling of volgorde van analoge TV zenders. De zender namen werden altijd uit de teletekst info gehaald als je automatisch laat zoeken. Maar hoe een TV daarmee omgaat is afhankelijk van de TV zelf. Ik neem aan dat je in de handleiding van de TV kunt vinden hoe je analoge zenders kunt instellen. Als je het typenummer van je TV zou vermelden zou dat misschien helpen als je tips wilt. Maar ik denk dat weinig mensen nog analoog kijken.....
 
Philips 32PFL3258H/12

https://www.gebruikershandleiding.com/Philips-32PFL3258H/preview-handleiding-557745.html?page=0014

Volgens de handleiding zou ordenen en hernoemen van zenders mogelijk zijn, maar die menu opties ontbreken dus.
Philips forum:
https://www.supportforum.philips.co...r-rename-TV-channels&highlight=rename+channel

De zenders zijn automatisch gezocht. Zo is
1 = Ned 1 HD,
901 = Ned 1 SD, en
2000 = Ned 1 analoog.

Waarom wordt bij automatisch zoeken deze rare volgorde bij analoog aangehouden? Zie mijn voorbeeld in de eerste entry.
 
Maar toch is het iets wat in de firmware van Philips zo gekozen is.
De volgorde voor digitale kanalen ligt inderdaad vast, maar de analoge keuze zou je zelf mogen doen.

Natuurlijk is het de keuze van de fabrikant om dat via nummers te doen of via 'omschakelen tussen analoog en digitaal'. Veel TV's hebben de mogelijkheid om analoog en digitaal door elkaar te kunnen gebruiken door het juiste kanaal nummer in te voeren. Aangezien 1 is gereserveerd voor nederland-1 digitaal kun je daar dus geen nederland-1 analoog neerzetten. Sommige merken hebben dan ook kanaal 1000 en hoger voor analoog of misschien wel een ander systeem.

Als je handmatig analoge kanalen invoert krijg je ook niet van die vreemde namen en zou je die ook zelf kunnen invoeren. Anders zul je bij Philips moeten klagen en niet bij Ziggo. :frons:
 
Vreemd genoeg hanteert Samsung een andere volgorde, die iets meer consistentie vertoont bijv. in de volgorde van van de RTL zenders 4 t/m 8.

Het blijkt verder dat de gekke volgorde op Philips gebaseerd is op de KHz frequentie van de kanalen. Niet op het channelnumber, maar op de frequentie, hoewel die grotendeels gelijk loopt met het kanaalnummer. Alleen Ned 1,2,3 hebben een hoger kanaalnummer, maar een lagere KHz waarde dan Belgie Een.
Volgens Samsung:
Ned1 Ch 17 183000 KHz
Ned2 Ch 18 191000
Ned3 Ch 19 199000
Een Ch 10 207000
Canvas 11 215000
Lokaal Ch 22 480000

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de Samsung verkeerde Channel# weergeeft....
 
zenders hernoemen geblokkeert door ziggo !!!!!

inder daat netjak je hebt volkomen gelijk dat ziggo noet willig dit doet !!
ik heb een jaar geleden de philips 32PFL3017H/12 gekocht en ik had het zelfde probleem als jij !
ik ondekte bij het installeren van de tv deze beperkingen en ik heb meteen contakt met mijn handelaar op genomen en die heeft de moteur naar mij ge
stuurt om er naar te kijken !
de monteur vond dit heel vreemd en hij heb op de zaak over dit probleem gehad en ze hebben toen besloten om met philips contakt op te nemen daar is uit gekomen dat het toestel door ZIGGO ge centiviceert was en daar moest ik het mee doen !
ik heb dit toestel geintalleert op een annoloog net werk van een andere provider en hij werkte zoals hij moet werken !
ik kon alle zenders hernoemen en sorteren zoals het hoort !
zo zie je maar weer dat ziggo doet !
ik laat het zo maar zitten om dat ik er een paar decoders HD er op staan zodat ik het annologe gedeelte zo maar laat !
maar dit moest toch niet mogen !
op PHILIPS TVS is dit NIET van toepassing wat hier ONDER staat:thankyou::pompom:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Er is een tijd geweest dat de kabelmaatschappij een signaal verstuurde met zenderlijst en volgorde, sommige tv/videorecorders konden dat oppakken om een lijst te maken.

Als dat signaal er niet meer is of de tv dat niet gebruikt dan is het gewoon de volgorde zoals ze op de kabel staan (frequentie technisch gezien) en dat strookt niet altijd met de 'logische' volgorde.

De naam wordt door de teletext bepaald en niet elke omroepmaatschappij gaat daar even consequent mee om.
 
Volgens de handleiding zou er een optie herordenen en hernoemen op mijn Philips TV moeten zijn. Maar die zie ik niet.
Ziggo eist van de fabrikanten dat ze bepaalde opties blokkeren of onmogelijk te maken, omdat dat fors meer telefoontjes naar de helpdesk zou kunnen opleveren. Het daar hebben ze natuurlijk geen zin in.
De oplossing hiervoor is om bij de installatie, waar wordt gevraagd welke aanbieder je hebt. GEEN Ziggo in te vullen maar bijvoorbeeld UPC, want door Ziggo in te vullen blokkeer je zelf allerlei opties in je eigen TV! Ik heb ook een Philips TV, en na opnieuw installeren en invullen van een andere aanbieder had ik opeens veel meer opties, inclusief veranderen van de volgorde in de netwerklijst, hernoemen van zenders in de netwerklijst, enzovoort.

Je moet er trouwens wél rekening mee houden, dat als je de netwerklijst gaat veranderen en Ziggo voegt zenders toe op plaatsen waar jij al iets hebt staan, dat die zenders dan naar achter in de lijst gegooid worden, zodat je ze weer opnieuw moet instellen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
AW78. Supertip! Dank u. Het is toch niet te geloven dat Ziggo deze menu-opties blokkeert.

Ik heb bij Zenders zoeken 3 mogelijkheden: Ziggo, UPC of Overig.
Bij Overig vindt de TV alleen 26 analoge zenders.
Bij Ziggo of UPC vindt de TV 299 digitale en 26 analoge zenders.

Als ik kies voor Ziggo kan ik dus niet de zenders ordenen of hernoemen.
Maar inderdaad kies ik voor UPC dan kan ik wel herordenen en hernoemen.
Zowel de digitale als de analoge zenders kan ik hernoemen en verplaatsen.
Zo kun je bijvoorbeeld RTL8 van 10 naar 8 verplaatsen en de analoge zenders 1 opschuiven: Ned1 wordt 2001 (ipv 2000) en Ned2 wordt 2002 enz.

Ik heb wel nog iets anders vreemds ontdekt en ik snap het verband niet.
In de oude Ziggo-situatie, werd het schermformaat (Zoom, autozoom, 4:3 enz) vastgelegd per zender. Nu in de UPC-situatie brengt een wijziging in de een ook een wijziging in de ander aan. Schermformaten worden nu niet meer onthouden blijkbaar. Ik keek analoog bijvoorkeur 4:3 want kleiner en scherper beeld, maar digitaal gewoon AutoZoom of niet geschaald. Moet nog even bekijken welk nadeel zwaarder weegt, anders gaan we weer terug naar de Ziggo situatie. Ik zie nu dat de optie Niet geschaald ook ontbreekt bij UPC.

PS: Analoog zapt lekker snel, daarom stem ik ook regelmatig op analoog af. Bovendien is het geluid en naar mijn mening ook de kleur/contrast beter dan bij digitaal. Er zijn ook mensen die een LP boven een CD prefereren.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
AW78. Supertip! Dank u. Het is toch niet te geloven dat Ziggo deze menu-opties blokkeert.
De fabrikanten blokkeren ze op verzoek van Ziggo, zo is het eigenlijk. En dat doen ze, omdat ze graag het stempel "Ziggo gecertificeerd" op hun producten geplakt willen zien, want dat zorgt voor meer verkoop. En zodoende is het een afspraak waar zowel Ziggo als de fabrikanten profijt van hebben, maar waar de consument vervolgens de dupe van is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan