• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zeer trage Wi-fi snelheid (5 tot 6 mbit/s)

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

RickosN

Beste lezers/helpers,

De internet snelheid van ons draadloze internet verbinding is erg traag, namelijk tussen de 5 en 6 mbit/s.(geen mbyt/s)
In het kort:
We hadden sitecom router (300n) waar de snelheid ongeveer op 4 - 5 mbit/s werkte. Bedraad is de verbinding rond de 120mbit/s. Na verschillende zaken uit te sluiten, zoals kabels, kanalen, frequenties en router firewalls, heb ik de router getest bij iemand anders. Het resultaat: werkt perfect. De router van iemand anders thuis geprobeerd: wederom drama. Conclusie van Ziggo: de oude multikabelmodem...

We hebben nu dus de ubee wifimodem met nog steeds hetzelfde probleem. Ziggo monteur geeft aan dat het aan de drukte op het kanaal 2,4Ghz kan liggen of aan iets wat het modem/router stoort. Het gegeven wil dat er 3, misschien 4, wifi verbindingen zijn te vinden in de buurt. En ik heb de modem uit de meterkast verplaatst, zonder resultaat. Bovendien zoveel mogelijk draadloze apparaten uitgeschakeld: telefoon, klik-aan-klik-uitschakelaren etc.

In de meterkast is wel een versterker actief, maar deze heb ik er ook tussen uit gehaald, zonder resultaat.

Hoe kan het dat mijn draadloze snelheid zo beroerd is? Of hoe kan ik meten/weten wat zo enorm van invloed is op de snelheid van het draadloze internet? (let wel het is signaal gewoon prima)

Hopelijk weet een van jullie een antwoord te geven op dit vervelende probleem. Het meeste heb ik inmiddels bekabeld, maar in deze tijd van draadloze apparaten als laptops, tablets en smartphones is een beroerde snelheid vervelend. (bovendien hebben we Ai1Plus voor de snelheid!)

Alvast bedankt voor reacties.

Met vriendelijke groet,

Rickos
 
Probeer wifi eens op een ander kanaal wat niet zo druk is
 
Probeer wifi eens op een ander kanaal wat niet zo druk is

Bedankt voor de reactie, maar zoals in de vraag staat, dit heb ik al geprobeerd. Ik begreep bovendien dat de eerste 5 kanalen kwalitatief de beste zijn, boven de 6 zou onverstandig zijn. Maar goed, daar gaat het nu niet om...
 
Alvorens met een spectrum analyzer (€) in de weer te gaan, eerst experiementeren met onderstaande instellingen van het Ubee Wifimodem:
- ander Wi-Fi-kanaal (1, 6 of 9)
- 5 GHz frequentie
- verplaats modem/router
- stoorzenders?

Source: Tess
https://www.ziggo.nl/#klantenservice/problemen-oplossen/trage-verbinding-wifi

- Kanalen veranderen werkt minimaal/niet.
- 5GHz werken mijn iPhone en iPad niet op.
- Modem al verplaatst uit de meterkast (optie is er nog om de modem hele andere kant van het huis te verplaatsen...)
- Meeste stoorzenders heb ik uitgezet, althans dat denk ik. Wat zouden stoorzenders kunnen zijn?

Spectrum analyzer behoort dus ook nog tot een van de opties, wel kostbaar begrijp ik.

Bedankt voor de reactie, ik ga nog proberen de modem helemaal naar de andere kant van het huis te verplaatsen/in de buitenlucht te plaatsen. Maar ik heb 'm dus al 4 meter verplaatst...

Andere oplossingen en/of suggesties zijn welkom!
 
Merken als sitecom, sweex, trust kan ik me nog voorstellen dat ze beroerd werken je mag voor die prijzen ook geen wonderen verwachten. Hang er maar eens een Linksys E4200 tussen, op zich niet zo spectaculair duur maar je zal het enorme verschil wel merken.
 
- Kanalen veranderen werkt minimaal/niet.
- 5GHz werken mijn iPhone en iPad niet op.

iPad 2 werkt prima op 5GHz, neem aan de iPad 3 dus ook. Kennelijk heb je een iPad 1?
Maar je kunt natuurlijk als je een router koopt die zowel 2,4 GHz als 5 GHz tegelijk aan kan,beide frequenties naast elkaar en tegelijk gebruiken. Koop dan wel een goed merk (bv D-Link, Linksys, Netgear) en inderdaad geen Sitecom, Sweex oid.
Je iPhone en iPad gaan toch geen snelheden van boven de 10 megabit aankunnen. En voor het gebruik op die apparaten zul je die snelheid sowieso ook nooit gebruiken anders dan voor het downloaden van grote apps (wat je neem ik aan hooguit sporadisch doet).
De laptop kan dan wel van het snellere 5 GHz gebruik maken (mits de laptop een recente is, anders ondersteund hij geen 5 GHz)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan