• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zeer trage internetverbinding op alle apparaten behalve 1.

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dfrings

Ha, de ironie, net helemaal uitgetypt en wil ik verzenden verlies ik de internetverbinding, hele tekst kwijt..... Poging 2!

Hallo allemaal,

Dit probleem wat ik het is al gok ik zo'n 2 jaar aanwezig, maar sinds ik nu net een nieuwe computer heb en het probleem veel meer merk vind ik dat het nu toch echt opgelost moet worden.

Wij hebben thuis Alles in 1 plus, 90 down 9 up. We hebben de Ubee 321b modem en een router daaraan vast, die staan beiden in de meterkast beneden. Beneden staat de iMac van mijn vader en boven staat mijn computer, ongeveer 8 meter van de meterkast verwijderd. Ook hebben we 2/3 smartphones die van het internet gebruik maken via Wifi

Op de iMac van mijn vader werkt internet prima: de Ziggo speedtest geeft 89 down en ~9 up. Via Wifi en via Ethernet kabel.

Nu het probleem: Op mijn computer geeft de speedtest aan: Download: tussen de 3.5 en 5 Mb/s. Upload: tussen de 6 en 7 Mb/s. Dus upload is amper aangetast, en van mijn download is nog maar 5% van de snelheid over.
Smartphones hetzelfde: op mijn kamer een vergelijkbare snelheid, en het allerraarste: als ik op een smartphone een speedtest doe terwijl ik naast de meterkast sta dan is de snelheid 18 up en 9 down. Dus 20% van de Download snelheid is overgebleven en de upload is niet aangetast.

Hoe valt dit op de lossen? Heeft iemand dit ook eens meegemaakt of weet wat er hier aan de hand is? Ik heb wat basis dingen geprobeerd die op de ziggo website staan natuurlijk, tot geen resultaat...

Wie kan mij helpen?
 
Als jouw computer ook via WiFi gebruik maakt van internet zit je probleem vermoedelijk in het WiFi deel. Dat kan verschillende oorzaken hebben, misschien gebruiken jullie hetzelfde wifi kanaal als de buren bijvoorbeeld. Verder is het 'bereik' van een ubee of cisco modem niet zo heel goed als het modem in de meterkast zit. Ook betonnen vloeren en muren houden veel signaal tegen. Beter kun je een computer met een netwerk kabel aansluiten als dat enigszins mogelijk is. Verder kun je beter je wifi kanaal vastzetten op kanaal 1, 6 of 11 en niet op automatisch laten staan. Kies dan het kanaal waar de minste of de zwakste buren op te zien zijn. Vaak kun je met een computer of met een android smartphone (met wifi analyzer) uitzoeken welke wifi kanalen in gebruik zijn in jouw buurt. Eventueel kun je nog een extra wifi accesspoint in huis gebruiken of jouw computer via powerline aansluiten. Dat is netwerk via stopcontact waarbij je 1 kastje bij het modem en eentje bij je computer hebt. Vanaf die kastjes gaat dan een netwerk kabel naar het modem en naar je computer. Je hebt ook powerline met ingebouwd wifi accesspoint zodat je bij je computer een netwerk kabel en een wifi accesspoint hebt.
Meestal is het bereik van powerline in huis beter dan via wifi, maar niet gegarandeerd omdat het via stroomnet ook kan storen waardoor die verbinding traag loopt.
 
Bedankt voor de reactie.

Hoe kan dan verklaard worden dat zelfs pal naast de router er maar een connectie is die zorgt voor 20% van de downloadsnelheid? Ik kan me niet voorstellen dat dit puur ligt aan het verslappen van het Wifi signaal door muren en afstand, als pal naast de router ook een abnormale lagere snelheid gevonden wordt. Okee, tuurlijk, het speelt hier wel een factor, maar als het begin al zo laag is dan heeft dat een andere oorzaak.

Ik heb zelf wat proberen op te zoeken, en kwam uit op een foute QOS (Quality of Service) setting in de modem. Schijnt alleen dat deze router die setting niet ondersteunt.
 
De lijn naar huis is in ieder geval niet slecht, want anders zou de iMac ook een slechte verbinding hebben.
Heb je een android telefoon? Download dan het programma WiFi analyzer en kijk eens naar hoe het er uit ziet. Op je PC zou je eens kunnen kijken naar inSSIDer om te downloaden en te kijken hoe de WiFi is en met name hoe druk het is in de omgeving.
 
Ik noemde een hele rits oorzaken, waar je last van hebt is lastig te zeggen. Via wifi haal je met een optimale wifi maximaal zo'n 60 tot 80 Mbit, maar als het kanaal bijvoorbeeld heel druk is omdat buren op hetzelfde kanaal zitten of als je wifi extenders in huis hebt of andere wifi/Bluetooth of andere apparaten die op 2.4Ghz werken kan dat veel lager zijn. Vandaar mijn opmerking over ander kanaal kiezen en kanaal vastzetten.
 
Ik heb nu wifi analyzer, waar moet ik precies naar kijken? De enige netwerken op kanaal 1-3 zijn degene van ons, want we hebben meerdere netwerken: een van de smart tv, een van onszelf, een gastnetwerk voor gasten, en een 5Ghz voor ons. Is dat misschien een probleem, dat we zoveel netwerken met één router/modem hebben? Hoe verwijderen we de netwerken die niet nodig zijn?
 
5GHz en 2.4GHz bijten elkaar niet, dat zijn verschillende frequentie banden.
Een gastnetwerk is meestal gewoon hetzelfde wifi kanaal, maar dan met een ander SSID. Het loopt dus 'mee' met het normale verkeer op hetzelfde kanaal.

Problemen krijg je juist met andere netwerken die op hetzelfde kanaal zitten.
Heeft die smart-tv een eigen netwerk en zit die op hetzelfde kanaal ?

Je schrijft ook dat je een Ubee321b en nog een eigen router gebruikt. Hebben die beiden WiFi in gebruik ? Wat is het merk en type van de 'eigen router' die jullie gebruiken en met welke router maken jullie verbinding via wifi ?
Kan het bijvoorbeeld zijn dat de computer van je vader op de Ubee zit aangesloten en de anderen op jullie tweede router ?

Is het niet mogelijk om jouw computer via een netwerk kabel aan te sluiten ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan