zeer slechte wifi ontvangst ubee modem

Status
Niet open voor verdere reacties.

dikkedikkie

Forum Gebruiker
Berichten
9
Hallo,

ik ben van KPN naar Ziggo overgestapt.
Bij Kpn had ik een experia v8 welke 1 meter vanaf mijn pc stond. DIt werkte altijd perfect en viel nooit weg.
Nu heb ik van Ziggo een Ubee modem gehad welke op een zelfde afstand staat.
De wifi is rampzalig slecht en valt continu weg.
Ik heb met InSSider gekeken of ik op een goed kanaal zat en dat zit ik (nummer 6). Toch heb ik er meerdere getest, helaas zonder resultaat.
Ik heb op 40 en 20 Mhz getest en ook heb ik de beveiliging aangepast.
Of ik nou de B / G of N functie of de combinatie gebruik, niets helpt.
Het probleem doet zich overigens voor met zowel 2.4 en 5 g.

Uiteindelijk heb ik het modem maar een reset gegeven. Misschien had hij gewoon een schopje nodig. Helaas weer zonder resultaat.

De wifi stick die achter in mijn STB zit wil ook op 1 meter afstand geen verbinding maken met het wifi sugnaal. Interactieve tv gaat dus niet werken. De STB staat zelfs maar 30 cm van het modem af.

Ten einde raad heb ik Ziggo gebeld. Ik heb uitgelegd wat ik allemaal heb gedaan. De oplossing voor Ziggo is het bellen naar Service + voor 65 cent per minuut omdat "men uw pc kan nakijken". Ik heb aangegeven dat ik 1 laptop met windows 7 heb, 1 pc met windows 8 2 android telefoons (ICS en JB) en de STB van Ziggo.

De goedwillige medewerker blijft maar zeggen dat het modem goed up is. Ja dat klopt want mijn TV werkt met kabel prima. Het probleem zit hem in het wifi signaal.

Ik ben niet van plan een service + nummer te gaan bellen om vervolgens 59 euro te moeten gaan betalen wanneer de beste man langs wil komen. Ook ben ik niet van plan de beste man mijn computers na te gaan laten kijken terwijl het probleem zich met ALLE apparaten in huis voordoet. Zelfs met de STB die door Ziggo wrdt geleverd.

Bij deze de vraag aan Webcare mij een ander modem toe te zenden dan het Ubee modem aangezien de wifi functie toch echt naar de mallemoeren is.

Een router aansluiten is geen optie, ik ben niet van plan extra kosten te gaan maken om uberhaupt te kunnen internetten en ITV te kunnen gebruiken.

Ik hoop dat Webcare hierin iets voor me kan betekenen.

Groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan