Youfone(KPN) up/down

itpp2011

Forum Gebruiker
Berichten
423
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Canaal Digitaal
  2. Satelliet TV
Op 4g haal ik 100/8 terwijl ze zelf aangeven 200/100, 5g fluctueert heel erg dus hou ik het maar bij 4g, maar waarom z'n lage upload??
4g/5g testing https://www.speed.io/

4g is per definitie 150/50 (max zonder aggregatie) en hun tabel geeft 5g aan, maar dan nog met 4g 100 down dan mag de upload rond de 50 zijn.
 
Dit is compleet onzinnig. Snelheid op 4G of 5G is niet te garanderen, je zit met weet ik hoeveel mensen op zo'n sector antenne (mast) en dan is er maar een klein beetje bandbreedte die je met iedereen moet delen.

Kortom als je hoge snelheden wilt halen moet de ontvangst nagenoeg perfect zijn, er mogen niet te veel mensen tegelijk iets doen. En Youfone is een low budget aanbieder, die hebben minder voorrang op snelheid dan bijv. de eigen klanten van KPN. Dus je vist altijd achter het net.
 
Hangt er ook vanaf hoeveel frequenties/kanalen er gebruikt worden op de de mast waarmee je verbonden bent. Kijk op www.antennekaart.nl en je ziet hoe veel frequenties/kanalen er op "jouw" mast gebruikt worden. En net wat terrestrial al zei: je ontvangst moet 100% zijn, en er moet weinig activiteit zijn op de mast waarmee je verbonden bent. Ook is het zo dat KPN klanten voorrang krijgen op andere aanbieders.
 
Laatst bewerkt:
En net wat terrestrial al zei: je ontvangst moet 100% zijn, en er moet weinig activiteit zijn op de mast waarmee je verbonden bent. Ook is het zo dat KPN klanten voorrang krijgen op andere aanbieders.

Als de vraag/definitie stelling is "4g is per definitie 150/50 (max zonder aggregatie) en hun tabel geeft 5g aan, maar dan nog met 4g 100 down dan mag de upload rond de 50 zijn." en globaal blijkt de gemiddelde upload rond de 10, zo ook in NL/EU op 4g en vaak ook op 5g, waarom blijf je doordrammen over freq./mast congestie? de upload snelheid wordt beperkt, ook bij kpn.
 
Zojuist voor de aardigheid eens gekeken. Vodafone 4G 178/44.
Hoe dat verder zit weet ik niet maar het werkt wel goed.
 
Om even aan te geven hoe lastig dit te meten is:
Ik heb KPN 5G

Als ik thuis zit, haal ik binnen een snelheid van 46 Mbit/s down en 10 Mbit/s up.

Net vanuit de auto een testje gedaan, 260 Mbit/s down en 54 Mbit/s up.

Dus in mijn geval heeft dit waarschijnlijk met slecht signaal binnen te maken, of een drukke mast. Wie zal het zeggen?
 
Terug
Bovenaan