• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Yamaha RX-A3010 AV receiver werkt niet met Samsung DCB H360R

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Diplomat1969

Als ik de Samsung decoder via HDMI aansluit op een HDMI ingang op de Yamaha en de (ook Samsung) TV via de HDMI out van de Yamaha, dan gaat het tv beeld zwart/blauw staan flikkeren. De HDMI aansluitingen van de tv en de Yamaha ondersteunen beide ARC voor het geluid.

Als tijdelijke oplossing heb ik nu de decoder via HDMI rechtstreeks aangesloten op de TV, en een 2e HDMI aangesloten van de TV naar de Yamaha.

Naast bovenstaand probleem loopt ook het geluid en beeld niet synchroon en bij inschakelen tv komt de decoder niet uit stand-by.

Het moet toch mogelijk zijn om alles te gaan bedienen met de remote van de Yamaha?
 
Beste Diplomat1969,

De meest optimale opstelling is als volgt :

- Voor het geluid gebruikt u een optische kabel tussen de Digital Audio Out (Optical) poort van de DCB-H360R en de optische ingang van de Yamaha RX-A3010.
- Voor het beeld gebruikt u een HDMI kabel tussen de HDMI OUT poort van de DCB-H360R en de HDMI IN poort van de Televisie.

Ik moet u wel mededelen dat u beide apparaten niet kunt bedienen met de afstandsbediening van de Yamaha RX-A3010.

Met vriendelijke groeten,
Jaime
Samsung Webcare
 
Geachte Diplomat1969,

Wat u omschrijft over het beeld dat zwart/blauw staat en gaat flikkeren kan gebeuren wanneer er geen signaal van de ontvanger door komt via de ontvanger naar de televisie, waardoor er geen beeld zichtbaar is.

U kunt het beste de ontvanger met een hdmi kabel koppelen aan uw versterker zoals uw overige randapparatuur. De ontvanger welke u middels een optische en hdmi kabel hebt verbonden aan de telvisie zou voldoende moeten zijn voor het geluid en het beeld.

Omdat uw televisie echter als beeld wordt gebruikt wanneer u uw versterker als geluidsbron insteld, kunnen wij u niet adviseren om het SPDIF-uitvoer (geluidsvertraging instellen) van de televisie in te stellen gezien het geluid rechtstreeks vanuit de ontvanger naar de versterker wordt doorgestuurd en het beeld uiteraard via de hdmi-out van uw versterker naar de televisie gaat.

Op dit moment kunnen wij niet uitsluiten of de vertraging afkomstig is vanuit de televisie of de ontvanger. Indien het mogelijk is adviseren wij u om de vertraging in te stellen in de versterker.


Met vriendelijke groeten,

Imran

Samsung WebCare
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan