• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

xp netwerk met 98se probleem

P

pyramid

mijn probleem was als volgt.

XP pro server met 98se machine via ethernetcard en crossed link verbonden.
vanuit XP netwerk home geinstaleerd. en via diskette op 98se machine overgezet.

1e probleem.netsetup exe werd op 98se machine niet goed afgewerkt. pas na 2 of 3 keer opnieuw installeren accepteerde hij de instellingen.

2e probleem. ook nadat netwerk zichtbaar was op beide machines kon er niet op de andere machines worden gekeken.

nadat alle instellingen nogmaals zijn gecontroleerd op beide machines kon WEL vanaf de XP op de 98 machine worden gekeken, maar niet omgekeerd.

3e probleem. 98se machine vraagt bij toegang op XP om netwerk wachtwoord. (netwerk wachtwoord voor : \\xp server\IPC$)

daar ik nooit een wachtwoord heb opgegeven en alle wachtwoorden van alle gebruikers kende en deze NIET werkte kwam ik er niet uit.

oplossing.!!!!!!!!!!!!!!

de 98se machine krijgt zijn toegang blijkbaar als GAST op de xp machine. daarom is het noodzakelijk een wachtwoord in te stellen voor het GASTACCOUNT op de XP machine. via dit wachtwoord krijg je vervolgens toegang op de XP machine. (het niet aanwezig zijn van een wachtwoord voor de GAST levert ook GEEN toegang op als je niets invult bij de vraag naar het wachtwoord van de 98se machine)


mijn VRAAG:

Hoe krijg ik het zo ingesteld dat ik vanuit de 98se machine met mijn eigen inlognaam en paswoord direct toegang kan krijgen op de XP machine zonder dat de XP machine mij ziet als GAST. ???????????
 
Ik neem aan dat je het over het MS client netwerk hebt , en dat dus je tcp/ip in orde is.

Volgens mij kon je bij win98 alleen de juiste werkgroep opgeven bij installatie. Daarna is het lastig het M$ werkgroep te veranderen , verander dus je werkgroep op je xp machine van naam , zodat ie identiek is aan de werkgroepnaam op de win98 bak...

Verder werk ik niet met M$ netwerk meuk , dit is iets wat me te binnen schiet uit een ver verleden. Had ook gezijk met nieuwe win op oudere win98 werkgroep, client shit.

...en dan nu een jointje  ;D
 
Kijk eens hier Netwerkprobleem!!!!! misschien staat daar een oplossing voor jouw probleem tussen.


@www.48KHz.tk
De werkgroepnaam is in Win98 heel simpel te wijzigen hoor.
Instellingen->configuratie->netwerk-> identificatie. Computernaam en werkgroepnaam.
Misschien een jointje minder?  ;)
 
eentje minder dan...

Er was toch iets met M$werkgroep op win98(en ouder) en winxp, iets dat ze elkaar niet zagen terwijl tcp/ip wel pingt enzo. Maar het is alweer een tijd geleden, dus eeh laat ik maar gewoon m'n bakkes houden (je moet je muil houden, is een bekende uitdrukking) ;D (en dan aan mezelf gericht natuurlijk)


:-X
 
Terug
Bovenaan