Xoro HRK 7660 voor ongecodeerde zenders over kabel, geen mogelijkheid om Netwerk-ID in te vullen

O

OpGoedGeluk

Vandaag heb ik de Xoro HRK 7660 ontvangen, welke ik wilde gebruiken om ongecodeerde zenders te ontvangen via de kabel (DVB-C) van Ziggo (in een voormalig UPC gebied). De keuze was hierop gevallen nadat ik deze vaker aangeraden zag worden, zowel hier als elders, en omdat hij nogal voordelig was.

Het probleem waar ik nu echter tegenaan loop is dat ik het niet voor elkaar krijg om zenders te vinden via dit apparaat. Ik heb de gegevens van ziggo.nl gehaald welke ik nodig heb, de frequentie, netwerk-id, modulatie en symboolsnelheid, alleen heeft dit apparaat blijkbaar geen optie om daadwerkelijk een netwerk-id in te vullen tijdens het zoeken naar zenders. Iets, waar ik later achter kwam, iemand anders ook al had ondervonden.

Wat ik mij nu afvraag: Mis ik iets? Zijn er bepaalde instellingen die ik over het hoofd zie? Waarom wordt dit apparaat nog aangeraden?

Hopelijk heeft iemand hier nog een oplossing, iets wat ik heb gemist, want anders gaat het apparaat mooi retour.
 
Ik heb er zojuist nog wat mee zitten experimenteren, en nu krijg ik net als de persoon waar ik eerder naar had gelinkt wel enkele testzenders: Testbeeld, Ziggo Live Events en Muziek On Demand. Als ik hier nu blijkbaar daadwerkelijk het Netwerk-ID in zou kunnen vullen zou ik dan de zenders moeten hebben.
 
Ik ken het ding niet maar op pagina 24 van de duitse handleiding staat dat je handmatig moet zoeken als je niet alle zenders vindt.
Weet niet of je dat al gedaan hebt?
 
Jep, die optie heb ik inderdaad al geprobeerd met de gegevens welke ik van de website van ziggo.nl krijg als ik mijn adresgegevens invul. Hier krijg ik dan die drie testzenders. Automatisch zoeken naar zenders heb ik gisteravond ook al geprobeerd, hier ontving ik echter helemaal niets, ook niet de testzenders. Ik zit nu te twijfelen of ik die uitgebreide zoekoptie ook nog had geprobeerd, maar die zal ik vanavond als ik thuis ben ook nog eens laten zoeken.
 
Bedankt voor de tip! Als ik vanavond de laatste optie nog eens heb geprobeerd en dat ook niet succesvol was dan zal ik hem eens een berichtje sturen. Mocht iemand anders ook nog ideeën hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.
 
Zojuist nog eens alles laten scannen met als volgende resultaten.

- Auto Search: Niets
- Manual Search: 3 zenders
- Full Scan: Niets

Zowel bij Manual als Full heb ik de gegevens gebruikt die ik van ziggo.nl krijg als ik selecteer dat ik geen mediabox of CI+ module gebruik.

Interessant genoeg vindt de full scan niets, terwijl de frequentie van ziggo binnen de range valt waarin ik hem liet zoeken (73-858 ) en ik de goede symboolsnelheid en modulatie had ingevuld. Als ik deze echter bij manual search gebruik krijg ik die drie test zenders als resultaat.
 
En je hebt die manual scan al meerdere keren achter elkaar uitgevoerd? (staat ook in de handleiding)
 
Misschien kun je op dvb-monitor alle gebruikte frequenties voor jouw regio vinden.
Ik zie bv dat alle gebruikte frequenties een andere SR en modulatie dan de frequentie die gebruikt wordt om de zenderlijst binnen te halen.
6900 en qam 256 .
Of scannen met deze parameters.
 
https://ziggoforum.nl/topics/48668/
Aan het eind:
Voor oud-UPC gebied:
Frequentie 16400
Symbol rate 6900
Modulatie 64 QAM
Bij fUPC gebruiken alle andere frequenties Symbol rate 6900, modulatie 256 QAM.
Welke regio ?
43136 - HE Amsterdam
43138 - HE Lelystad
43140 - HE Heerenveen
43142 - HE Zevenaar
43144 - HE Helmond
43146 - HE Rotterdam

Bij dtvmonitor vind je frequenties voor de regio's Amsterdam en Rotterdam.
https://www.dtvmonitor.com/nl/

Hier staan ze allemaal, met voor de regio Zevenaar een lijstje aan het eind.
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1340775/0
Voor de andere regio's moet je klikken op het driehoekje bij "code".
 
Terug
Bovenaan