Xite 4K stopt bij KPN

Bordewolf2022

Forum Gebruiker
Berichten
1.167
Internet
  1. DELTA
Digitale TV
  1. DELTA

Ergens jammer. Dit was nu juist goed van zo’n zender om 4K te gaan doen. Wellicht net iets te vroeg, al schijnt NPO UHD een zender te zijn die de NPO permanent wil inzetten.
 
Xite 4K stopt er zelf mee, waarschijnlijk te duur denk ik. Overigens de programmering was ook niet hetzelfde als de normale versie. Maar waar lees jij dat ze die NPO 1 UHD permanent willen inzetten ? Wat ik heb gelezen is het niks meer dan een test.
 
Ah, ik las op TotaalTV dat deze pilot een opmaat is naar een permanent UHD kanaal. Dat past eerlijk gezegd wel in de strategie zoals NPO destijds met HD kwam. Een van de eerste HD programma’s was destijd Wie is de Mol.
 
Ja uiteraard zijn het testjes om ooit een UHD kanaal op te zetten maar dat zal vermoedelijk niet op korte termijn zijn. Maar dan mag ik toch wel hopen dat het echt 4K is en HDR hoeft er wat mij betreft niet bij, dat is toch nep informatie bedacht door een computer, want laten we eerlijk wezen, hoe kun je nu iets HDR doorgeven als de bron niet eens HDR is of het volledige signaal pad het niet allemaal ondersteund.

Mijn bevindingen zijn eigenlijk wat je vooraf ook al kan bedenken, dat vooral het hoge bitrate icm progressive scan een meerwaarde heeft op de bestaande 1080i 12 Mbit kanalen. Het is duidelijk te zien dat het beeld strakker is en meer details bevat, alleen de HDR gooit voor veel mensen roet in het eten.
 
Ik zie ook veel negatieve berichten en niet alleen op dit forum maar overal en dat al jaren. Bovendien schat ik dat veel mensen geen idee hebben, sommige zien fellere kleuren en zeggen oh wat mooi.. maar het contrast is dan verziekt. Dus het is nogal aan waarneming onderhevig zeg maar. Bovendien denk aan de mensen die het verschil tussen SD en HD niet kunnen beoordelen. Zolang de techneuten het niet eens kunnen worden over 1 HDR standaard denk ik niet dat er voorlopig toekomst in zit.
 
Volgens mij ben je nu je eigen grieven aan het generaliseren. Ik zie zeer veel goede berichten.
 
Terug
Bovenaan