WRT54G V5 Pagina opmaak

J

JimmyNL

Beste mensen,

Na enig rommelen en updaten van mijn V5 moet ik zeggen dat de meeste kinderziektes aardig verholpen zijn, tenminste in mijn situatie.
Echter wat nog steeds niet is opgelost is het vreemde probleem dat opmaak van webpages en het weergeven van plaatjes daarop soms heel corrupt doorkomen. Zijn er meer mensen met dit probleem? Of misschien mensen die weten waar dit aan ligt?

Vooral jpg's op websites komen 'jaggy' en vol mpeg blokjes binnen. Soms staat er ook gewoon ruwe rss data in een pagina welke dan ook niet word opgemaakt. In een directe situatie tussen mijn pc en de modem van chello gaat alles prima, dus het moet wel router gerelateerd zijn...

Anybody?

Alvast bedankt,

Jim

P.S. zie plaatje voor resultaat.....
 
Ik heb dezelfde WRT54G V5 sinds een maand of twee maar heb nog nooit hetzelfde probleem geconstateerd.
 
Ik heb deze router nu ook al een tijdje maar ook nog nooit dit probleem gehad,
heb je het op meerdere pc's? Anders zou ik denken aan videokaartdrivers of hardware problemen?!
 
Dit heeft ook nix met de router temaken maar eerder met je instelling op je pc, kijk je internet explorer settings eens na.
 
Toch is het zo dat als ik alles wired aansluit er geen problemen zijn. Het lijkt nog het meest op het feit dat midden in het binnenhalen en opbouwen van een website het proces word stil gelegd. Dus naar mijn idee moet het toch ergens in de router liggen. Het probleem is namelijk ook verholpen na een reboot of een lange pauze in gebruik.

Ik heb inmiddels meerdere chat sessies met linksys gehad, wat overigens niets heeft opgeleverd. Wat wel naar voren kwam is dat ze het probleem niet ontkennen, noch bevestigen. Meestal zegt dat genoeg... Maar mochten er ideeën zijn dan hoor ik ze graag... Mijn IE instellingen zijn gewoon default, ik kan me ook niet voor de geest halen waar je evt. zulk gerelateerde settings in IE kan vinden....?

Thnx,

Jim
 
Ik hoop dat ik het goed begrepen heb:
- PC bedraad aan modem, geen probleem.
- PC bedraad aan router, geen probleem.
- Draadloos, probleem.

Is de draadloze verbinding goed? Ook in je computer? En hoe is bv de signaalsterkte? Is er geen storing door andere draadloze verbindingen? Bv buurman of dect telefoon.
Kijk dus eens naar alles wat met het draadloze gedeelte te maken heeft.

Als je echt het idee hebt dat het aan je router ligt, zet er de laatste nieuwe firmware dan nog eens een keer opnieuw in. Je weet maar nooit.
 
Klopt allemaal, wired met dezelfde router, geen probleem. Het probleem komt vooral voor als ik tegelijkertijd andere applicaties draai die gebruik maken van internet, zoals newsreaders, bittorrent client etc.

Als het probleem voorkomt, en ik stop daarna de overige applicaties behalve ie, dan blijft het probleem bestaan. Enkel een reset van zowel modem èn pc verhelpt het probleem. Bij firmware versie 1 was het probleem er vrijwel altijd, nu bij versie 6 is het al minder. Dit uit zich in hoevaak ik ctrl-f5 nodig heb om een pagina volledig binnen te krijgen.

Het zit hem denk ik dus in de bandbreedte verdeling/proces verdeling. Ook de admin site van de router zelf komt met halve opmaak over op het moment dat het niet goed gaat...

Handen in het haar....

Jim
 
1 - Een draadloze verbinding, vooral met ingeschakelde beveiligen, is een zwaardere belasting voor de router als een via draad.
2 - Een draadloze verbinding is gevoeliger voor storingen (bv Dect telefoon) en tragere verbinding door verlies van signaalsterkte. (Afstand en muren.)
3 - Een nieuwsreader op volle snelheid en vooral een bittorrent client is zonder meer al een zware belasting voor een router.

Ik denk dat de echte oplossing van Linksys moet komen, maar zoals je zelf al zegt is er al verbetering.
Wat je zelf intussen kan proberen/doen:
- Controleer je draadloze verbinding op storingen en signaalsterkte.
- Minder internetapplicaties tegelijk opstarten
- In de newsreader minder gelijktijdige downloads (minder servers/lijnen)
- In de bittorrent client het aantal verbindingen lager instellen.
 
Terug
Bovenaan