• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wrt54g & macadres

B

boogie

We hebben voor mijn schoonzus een Linksys WRT54G gekocht.
Dacht even aansluiten en gaan, helaas.
Kan de router wel benaderen via 192.168.1.1 (met een kabel) maar kan niet op internet.
Zonder router kunnen we wel op internet.

Moeten we eerst naar de provisioning pagina?
Of moet het MAC adres gecloned worden? Gebeurd dit niet automatisch?

Graag jullie reactie.
 
Mac-adres moet je zelf in de router zetten ...
 
Topictitel aangepast.
Alleen Wrt54g is te nietszeggend.
 
Je moet idd even het mac adres clonen van de computer waarmee je destijds je hebt aangemeld bij chello. ga naar 192.168.1.1 en dan kies je voor [MAC adress clone] de rest wijst zichzelf.
Nu zou het wel moeten werken.
 
To clone or not to clone?
Hoeft helemaal niet (zelfs beter van niet). Als alles verder goed is, kom je als je een willekeurige url intoetst of aanklikt automatisch op die provisioningpagina. De rest wijst zich vanzelf.
 
inderdaad gewoon even opnieuw door de provisoning. Als dit niet werkt (je blijft de provisoning krijgen) dan moet j even chello bellen en vragen of zij je mac adres kunnen verwijderen hierna kun je je probleemloos opnieuw door de provisoning
 
Helemaal mee oneens.

Als er een probleem met de router optreed is er niets simpeler dan de utp kabel weer in de pc te steken,en voilla.
Wat van belang is,en ook wel in dit forum is te vinden,is dat je eerst de router met de pc verbind,maar de utp kabel van het modem even los laat.Nu kan je met je browser naar het betreffende adres om de instellingen op je gemak te maken.Zo ook het clonen van het mac adres,wat gewoon uiterst simpel is om te doen.
Dan als je alle instellingen hebt gemaakt (behalve het draadloze gedeelte,dat doe je als laatst) sluit je de modem weer aan op de router.
Na een reboot werkt alles zo als het hoort en kan je eventueel nog verder fijn tunen.
 
Je hebt gelijk dat dit een argument is om wel te clonen. Echter niet iedereen is zo nadenkend om dit te onthouden en vooral in de gaten te houden. En wat te denken van uitspraken als "mijn router heeft een mac-adres van een al lang afgedankte PC". Geen probleem lijkt het, maar waar komt die PC na dat afdanken terecht?
Als hij radicaal wordt vernietigd, is er niets aan de hand, maar als hij wordt verkocht of weggegeven, wat dan? Is die volgende persoon toevallig ook Chello klant? Stel je even voor wat er gebeurt als hij of zij met dat mac-adres (van jou dus) op de provisioningpagina van Chello verschijnt.
 
Nee,met een nieuwe pc of netwerk kaart word dat mac adres weer automatisch gecloned.
Dit zou anders zijn als je handmatig een mac adres invult,die blijft dan wel resident in de router.

Iig zal je dan even moeten controleren of daadwerkelijk het nieuwe mac adres van de netwerk kaart word gecloned.
Want daar praten we over natuurlijk,niet het mac adres van het modem,die blijft gewoon in je bezit tot je die weg doet.
En verandering van mac adres van de netwerk kaart heeft provisioning tot gevolg,waardoor de afgeschafte pc met netwerk verbinding geen kwaad meer kan.
 
Even een misverstandje uit de wereld helpen.
Ik heb deze tip niet van me zelf, maar van een Chellomedewerker op dit forum. En hij had gelijk. Waarom? Wel, op het Chello netwerk kunnen hoe dan ook geen eendere mac-adressen voorkomen, dus twee routers met een eender adres gaat niet, ook al is het adres van de modems nog zo verschillend. Zelf was ik aanvankelijk in de veronderstelling dat het geen probleem zou opleveren omdat de configuratie door het samenstel van modem en router toch wel voldoende verschillend zou zijn. Niet dus.

Als je PC's op een router zitten, maakt die router via de modem verbinding met Chello, en wel met het mac-adres die de router op dat moment heeft. Ongeacht welke adressen de aangesloten PC's hebben. Je kan met elke PC in het netwerk internetten en het interesseert Chello niets welk mac-adres een aangesloten PC heeft.
Nee,met een nieuwe pc of netwerk kaart word dat mac adres weer automatisch gecloned.
Dit zou anders zijn als je handmatig een mac adres invult,die blijft dan wel resident in de router
Als je hier gelijk zou hebben zou hij als je met een van je andere PC's gaat werken ook gemier met clonen krijgen. Er wordt nooit ook maar iets automatisch gecloned. Ik heb zo'n idee dat je twee situaties met elkaar verwart, nl. met de modem rechtstreeks op de PC zal hij bij aansluiten van een nieuwe netwerkkaart inderdaad naar de provisioningpagina gaan, en dan nog gebeurt er niets automatisch. Je moet inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, en moet vervolgens uitdrukkelijk toestemming geven tot de wijziging. Maar een eenmaal ingestelde router blijft gewoon functioneren, ook al vervang je weet ik hoe vaak PC's.
Iig zal je dan even moeten controleren of daadwerkelijk het nieuwe mac adres van de netwerk kaart word gecloned.
Want daar praten we over natuurlijk
Precies, daar praten we over, maar dat gebeurt niet automatisch! En je zal ze de kost moeten geven die als het zover is dit al lang zijn vergeten, en rustig die oude PC weggeven of verkopen, waarna ze vrolijk dat oude adres in hun router laten zitten. Dat bedoelde ik met mijn betoog, ze zijn het al lang vergeten en merken er niets van tot de belangen van twee klanten botsen. En dan hebben ze beide een probleem.

PS:
Dit wordt wel een beetje een discussie buiten TS zijn vraag om.
Beetje nieuwsgierig hoe ver en en ander is gevorderd.

@Flow,
In je profiel staat open en bloot je e-mail adres. Nooit last van spam?
 
Terug
Bovenaan