• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WRT54G Linksys met een Thomson TCM390 wie heeft het werkende???

B

Bonzai

Wie kan mij de exacte settings geven voor de router. Mac adres clonen is al gebeurd natuurlijk maar dan doet ie het nog steeds niet. Thomson modem geeft geen IP adres aan de router terwijl MAC adres identiek is aan de geregistreerde netwerkkaart.

Bedankt voor alle reacties,
Michel
 
Wat zegt ie als je naar het status scherm gaat? (http://192.168.1.1/Status_Router.asp)
Klopt het mac adres daar wel, en staat het op "Automatic Configuration - DHCP"?
 
Hij staat op dynamic IP ofwel DHCP en mac cloned yes. IP adres in status overzicht 000.000.0.0

Michel
 
In een bericht over een ander type linksys wordt vermeld dat ze gebruik hadden gemaakt van een programma op de meegeleverde cd van de router om de zaak te installeren.
Staat er bij jou op de meegeleverde cd soms ook zoiets.
Zoja, probeer dat dan eens.
 
Ik kreeg 'm pas aan het werk toen ik met een vaste kabel verbinding met de router had gemaakt.
 
Het werkt!!!
Na vandaag maar eens naar het hoofdkantoor van UPC (Helmond) te zijn geweest werd ik eindelijk terug gebeld door UPC zelf. Na een zeer vriendelijke en correcte technische man van Chello te hebben gesproken ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Het lag bij mij aan de pluggen; raar maar waar.....
De RJ45 connectoren die ik gebruikte bleken niet goed. Raar dat ze op het oude modem wel gewoon werkte (hetgeen dan in 10mb/half modus). We hebben flink wat testen gedaan; ik gaf al aan dat mijn router collision aangaf (miscommunicatie/fouten in de WAN verbinding) en deze stond dus op 100mb naar de modem te blazen en het modem kreeg zoveel fouten te verwerken (in 2 uur 2069 pakketjes stond in het LOG van de Thomson, volgens de man van UPC) dat ie geen IP wilde geven aan de router.
Toen een nieuwe kabel gepakt van 25 meter en weer GEEN IP en weer collision......... Toen een kabel van 1 meter met aangegoten pluggen en waarempel direct een IP adres, hoeraaa.......
Nu weer de lange kabel ertussen met nieuwe goede pluggen en alles draait op 100Mb zonder collision.

Zelf denk ik aan capaciteit die ontstaat tussen de contactpennen van de RJ45 plug???? wie zal het zeggen???

Leer voor mij hieruit is dat de TCM390 ZZEEEEERRRRR gevoelig is voor storing danwel weerstand in de pluggen omdat de Terayon hier nooit last van had EN dat de ethernetpoort van de TCM390 standaard op 100mb gaat staan blazen als ie wat collision krijgt i.p.v. de snelheid te verlagen. Dus iedereen die dit setje heeft probeer het eens met een korte GOEDE kabel, werkt het dan dan dien je de kabels te vervangen of i.i.g. je pluggen ook al werkte alles eerst prima. Wel is het dus zo dat de Thomson wel degelijk een router aan zijn ethernetpoort kan verdragen. Ook blijkt dus dat het auto 10Mb/100Mb full/half duplex verhaal niet echt fantastisch is voor zowel de router als de modem.

Chello nu toch weer te leuk om te stoppen......................iedereen succes ermee en bedankt voor de reacties, Michel.
 
Was die kabel die jij eerst gebruikte en samen met een teryon werkte door chello geleverd.
Het is bekend dat chello bij veel mensen met een com21 en terayon modem een kabel heeft geleverd die niet volgens de voorschriften was gemaakt.
In deze kabels waren aders verwisseld, dus niet de goede volgorde van de kleuren, waardoor de nieuwe modems er inderdaad problemen mee hebben.
Was dit bij jouw ook?

Informatie over UTP kabels met RJ45 pluggen.
RJ-45 (Engels)
Wiredoc (Engels)
 
Kabel was eigen fabrikaat, dus niet door Chello geleverd. De aders zitten ogenschijnlijk allemaal goed, echter de verbinding ethernetpoort en RJ45 plug lijkt niet 100%. De pluggen zijn normale RJ45's die je enkel met een goede tang aan kunt knijpen. Schijnbaar dus toch verschil per fabrikant hoe dik de contacten zijn, hoe diep ze liggen (allemaal maar honderste van mm).......

Het is in ieder geval opgelost en hopelijk heeft iemand nog eens iets aan dit topic op het forum.

Nog bedankt Johnny54!

Michel.
 
Terug
Bovenaan