• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WRT54G 3.1 met DD-WRT firmware 24-11 (std)

W

WeZt

Beste mensen..

Gister kwam ik voor het eerst alternatieve bios tegen voor mijn router en dacht.. Laat ik dit eens doen..
Nou gedownload.. Router naar default gezet door 30 seconden de reset ingedrukt te houden, ingedrukt houden, stroom er ff af, stroom er weer op, en de reset los te laten.. Firmware geupgrade.. En ik kwam gewoon in dat nieuwe mooie schermpje van DD-WRT.

Toen las ik dat je dan meteen weer je router moest resetten, dus dat deed ik ook als hierboven beschreven. Toen ik daarna wilde connecten deed die t niet, en wilde mijn NIC niet eens een ip aanvragen.. kreeg 169 en na het verwijderen van nic uit t systeem kreeg ik een ongeldig IP 0.0.0.0. Het was een onboard NIC dus ik heb de drivers van NForce3 eraf gehaald en opnieuw erop gezet. Nog steeds geen geldig ip.
Najah laat ik hem dan maar handmatig instellen: 192.168.1.103

In de browser naar de router.. En toen kwam mijn schermpje weer :D
Nou aangezien ik maar 2 computers op de router heb, 1 wireless en 1 met utp, gaf ik aan dat hij maar 2 ip's kon geven.

tevens ingesteld op DHCP en bij de Wan port de full duplex uitgezet.. Chello modem is immers halfduplex.. Ging ik even naar een ander schermpje.. Maar toen had ik iets veranderd daar, maar bij t bevestigen had ik geen verbinding meer..
Weer lopen kloten, reboot van de com enzo.. Nog geen verbinding. Toen d8 ik 't gevonden te hebben..
Ik zou hem maar 2 ips laten toewijzen.. waarschijnlijk wordt dat dus 192.168.1.100/101 Nou mijn statische ip veranderd.. (als ik hem op dhcp zette kreeg ik weer een ongeldig ip) , maar ik kom gewoon niet meer op mijn router!

Wat moet ik nu doen? Hij geeft geen ip meer, en ik kan hem niet benaderen...
Wat zouden jullie in zo'n situatie doen?

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen..

Groetjes WeZt
 
Heb je al geprobeert om handmatig ip intevullen in windows?
zegmaar ip 192.168.1.100
subnet 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1
dns 192.168.1.1

en Probeer de laaste versie eens: https://dd-wrt.devil-strike.net/index.php?dir=v23/beta2/19-12-05/
altijd zorgen dat je naar factory default reset door 30sec reset ingedrukt tehouden stekker eruit en er weer in met reset ingedrukt daarna loslaten.

Oh en de thomson tcm 390 is zeker wel 100Mbit full dublex, dus je router moet je op 100Mbit laten staan voor de beste werking.
 
Devil-Strike.net zei:
Heb je al geprobeert om handmatig ip intevullen in windows?
zegmaar ip 192.168.1.100
subnet 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1
dns 192.168.1.1

en Probeer de laaste versie eens: https://dd-wrt.devil-strike.net/index.php?dir=v23/beta2/19-12-05/
altijd zorgen dat je naar factory default reset door 30sec reset ingedrukt tehouden stekker eruit en er weer in met reset ingedrukt daarna loslaten.

Oh en de thomson tcm 390 is zeker wel 100Mbit full dublex, dus je router moet je op 100Mbit laten staan voor de beste werking.

Ja, toen ik het handmatig had ingesteld kwam ik er 1x wel op, zoals beschreven, daarna geen harde reset meer gedaan. (ik baalde ervan en t was al 2:30)
Maar moet ik nu dus 30seconden de reset ingedrukt houden, daarna de stekker er even uit halen, en met de knop ingedrukt stroom erop zetten.

Of moet ik reset indrukken, 30 seconden stroom eraf, en met de reset ingedrukt weer op t stroom doen..?
Wanneer moet ik na het herbevestigen van de adapter precies de reset los laten? Meteen of na 1 sequence?

Tnx alvast, ik kan t nu niet uitproberen ben namelijk op t werk :)
 
Nee de eerste die je zij is goed. reset ingedrukt houden dan na 30sec stroom eraf en dan erweerop met reset ingedrukt dan loslaten. En dan je windows een vast ip geven,
Daarna zou je gewoon de router moeten kunnen berijken. en kunnen instellen.

ik hoor het wel als het wel of niet gelukt is.
 
Devil-Strike.net zei:
Nee de eerste die je zij is goed. reset ingedrukt houden dan na 30sec stroom eraf en dan erweerop met reset ingedrukt dan loslaten. En dan je windows een vast ip geven,
Daarna zou je gewoon de router moeten kunnen berijken. en kunnen instellen.

ik hoor het wel als het wel of niet gelukt is.

Tnx voor de snelle reactie.. Maar ik wilde graag even t volgende nog weten. Mocht ik op deze manier niet meer in mijn Router komen, ook niet via WiFi.. Kan ik dan mijn router weggooien:(? of kan er op een andere manier dan een officiele firmware opgezet worden..?
 
Nee je hoeft hem dan niet wegtegooien. er zit en boot_wait option in, zodra een firmware currupt geraakt is of verkeerd geupdate is dan kan je via tftp een andere firmware inladen.

Op deze site staat stap voor stap hoe je hem kan fixen, 2 sorten fix heb je 1 waarbij je garantie vervalt en 1 waarvan niet (Ten allertijde als eerste proberen)
https://www.linksysinfo.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=33
 
Ey hallo!!

Ik heb hem weer een harde reset gegeven en ik kwam weer in mijn router.. snel even andere firmware erop gezet... en nu loopt t prima!

Nu nog even kijken welke poorten ik open moet zetten. want maximaal 500kb/s op test.net.upc.nl voor extreme vind ik wel een beetje laag.
Overigens komt morgen een monteur.. hopelijk modem swap :D

Ik wilde je even bedanken voor je hulp!! :6 :6 :laugh:
 
Hmm inderdaar vreemd dat je neit boven de 500KB/ps uitkomt. staat wan port wel op 100Mbit fullduplex/auto-Negotiate in je router?

https://routerip/Vlan.asp <- daar kan je als je DD-WRT gebruikt je wan port instellen, standaart staat daar alles aangevinkt

vlan-Negotiate.jpg
 
Terug
Bovenaan