• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WRT300N

I

ikke222

Is er misschien iemand die ervaring heeft met de Linksys WRT300N. Dit is een nieuwe router die werkt volgens de nieuwe n standaard. Het gaat me over dingen als bereik, stabiliteit en snelheid.

Ben namelijk van plan deze aan te schaffen
 
Ik heb er geen ervaring mee, maar let op dat de routers die nu uitkomen niet werken op de N standaard maar op een draft versie (concept).

Het probleem is o.a. dat het de wireless signalen van andere routers in de buurt verstoord.

Tom's networking heeft een aantal draft 802.11n routers getest en daaruit bleek dat sommige langzamer waren dan G-routers! Hierbij de links:

https://www.tomsnetworking.com/2006/06/01/draft_11n_revealed_part1/
https://www.tomsnetworking.com/2006/06/14/draft_11n_revealed_part2/

De router die jij wilt wordt ook getest..

De meeste adviseren om nog te wachten met het aanschaffen van routers etc. gebaseerd op de draft N standaard, totdat deze definitief is..
 
Deze router werkt perfekt. Comfortabel te beheren. Mixed-mode gebruik met zowel een g (belkin) als een pre-n (linksys) netcard zonder enig probleem én met een uitstekend bereik en snelheid op de laptop met de g netcard.

Of je wel/niet nu in (pre-) N wilt investeren blijft persoonlijk natuurlijk.
 
Geweldige router

Na ongeveer een half jaar getest te hebben met alle modellen van belkin ben ik met de nieuwe linksys router erg tevreden.
 
Terug
Bovenaan