• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WPA Wachtwoord aanpassen

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dean

Sinds kort heb ik een nieuwe ubee modem met draadloos internet.
De Ziggo helpdesk vertelde dat het wpa wachtwoord standaard op een sticker aan de onderkant van mijn modem bevind.

Nadat ik deze had gevonden zag ik dat het wachtwoord uit alleen 12 letters bestaat.

Ik vraag mij af of dit wachtwoord standaard sterk genoeg is en waarom Ziggo geen cijfers aan dit wachtwoord heeft toevoegd.
 
Ik neem aan dat Ziggo standaard WPA2 gebruikt, toch?

In princiepe maakt het dan niet uit wat het wachtwoord is. Zolang het niet een echt woord is, is het zeer lastig om daadwerkelijk te hacken.

Dit wachtwoord is veilig, alleen niet makkelijk te onthouden.
Mocht je een wachtwoord willen hebben die je zelf kan onthouden, dan kan je hem aanpassen. Het maakt je netwerk niet veiliger :)
 
Ik zou zowieso niet het standaard wachtwoord gebruiken. Soms blijkt het helemaal niet random te zijn en komt een slimmerik op het algoritme dat de wachtwoorden genereert. Een paar jaar geleden waren het Thomson routers waar je uit het SSID het default wachtwoord kon afleiden. Afgelopen week waren het bepaalde Belkin routers waar je aan de hand van het publiek zichtbare MAC adres het default wachtwoord kon herleiden. Je kunt er op gokken dat het bij jouw router echt random is, maar ik zou gewoon een eigen definiëren.:-P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan