woonplaats IP adres klopt niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

knorde

Hallo,

Allereerst weet ik niet of ik mijn onderwerp in de goeie categorie plaats, maar dat hoor ik dan wel.

Ziggo heeft sinds kort mijn IP adres gewijzigd.
Het gekke is, als ik m'n nieuwe IP adres op zoek, dat ik dan terecht kom in Winschoten, maar daar woon ik helemaal niet? Het oude IP klopte wel gewoon (Nijverdal).

Nu vind ik het opzich niet erg als dat niet zou kloppen maar als ik nu bijv. naar www.detelefoongids.nl ga staat er standaard als woonplaats Winschoten.
Hij herkend nu automatisch de verkeerde plaats dus.

Weet iemand of daar wat aan te doen is?

Gr. Kees.
 
Welk modem gebruikt u?

Bij de oude modems zonder ingebouwde wifi, is het voldoende om het MAC nummer van het aangesloten apparaat (PC of Router) te veranderen en dan het modem 40 seconden uit te zetten. U krijgt dan een willekeurig nieuw IP adres met wellicht wel Nijverdal....
En volgens mij wordt ook bij > 1 week geen gebruikmaken van internet het IP-adres veranderd. Bv na terugkeer van vakantie.

Maar met een nieuw Wifi-modem heeft u m.i. hulp van klantenservice nodig.
 
Er is geen IP die aan een woonplaats gekoppeld is. Ziggo kan in principe alle IP adressen aan willekeurige mensen toekennen. Waarschijnlijk hebben ze wel altijd per plaats een zekere range gebruikt, maar met het schaars worden van de nummers in de ipv4 range, kunnen ze de IP's ook anders toekennen. b.v. als er niets meer beschikbaar is in de Nijverdal range, maar wel in de Winschoten range. Het probleem is dat firma's als 'deTelefoongids' te vast houden aan deze range. Bij mij geeft deTelefoongids b.v. deventer als plaats aan terwijl ik er 20 km vandaan woon.
 
Hallo,

.... Iets met IP adres en woonplaats .....

Weet iemand of daar wat aan te doen is?

Gr. Kees.
Daar is iets aan te doen, namelijk niet zoeken op die manier. Er is namelijk geen verband (noodzakelijk) tussen een IP-adres en (woon)plaats. Je zoekt dus iets wat er niet is. Dat het soms wel klopt is toevallig. De overbekende disclaimer (Resultaten uit verleden bieden geen garanatie voor de toekomst) is hier ook van toepassing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan