WL-122 AP

  • Onderwerp starter BikerPilot
  • Startdatum
B

BikerPilot

Gisteren Chello gekregen, en de installateur vertelde mij dat ik beter gelijk naar de winkel kon gaan om een Wireless AP te kopen en om die als eerste aan te sluiten op het Motorola modem. Dus 2 uur later helemaal blij met m'n nieuwe aankoop (WL-122) probeer ik die te installeren maar die gaf een error dat ik de webinterface niet in kon. Na 10 min. gewacht te hebben (Sitecom helpdesk) krijg ik te horen dat ik toevallig een WL-122 heb met een iets minder stabiele firmware en dat ik die dus maar eerst moet upgraden en dus m'n pc eerst direct met chello moet verbinden/registeren en dat het daarna echt geen probleem moet zijn om de AP met Chello aan de praat te krijgen. Nou PC >Motorola werkt idd prima, nieuwste firmware gedownload en in de router/AP gezet en ja hoor eindelijk kon ik erin. Maar als ik dan uit de Providers Chello koos en vervolgens op clone MAC address klikte gebeurde er ......niets :(  Vervolgens ging ik uit de web interface en kan er sinds dien (gisteren avond) niet meer in. 'k heb vervolgens weer 45min. met Sitecom zitten bellen. Maar daar is ook niets uitgekomen, paar keer geprobeerd om het modem te resetten, maar ik kom er gewoon niet meer in. Nu ga ik het AP maar omruilen, maar zou iemand mij de goede instellingen voor de WL-122 in combinatie met chello kunnen geven? Alvast bedankt,
 

Henno

Forum Gebruiker
Berichten
1.002
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
BikerPilot zei:
Gisteren Chello gekregen, en de installateur vertelde mij dat ik beter gelijk naar de winkel kon gaan om een Wireless AP te kopen en om die als eerste aan te sluiten op het Motorola modem. Dus 2 uur later helemaal blij met m'n nieuwe aankoop (WL-122) probeer ik die te installeren maar die gaf een error dat ik de webinterface niet in kon. Na 10 min. gewacht te hebben (Sitecom helpdesk) krijg ik te horen dat ik toevallig een WL-122 heb met een iets minder stabiele firmware en dat ik die dus maar eerst moet upgraden en dus m'n pc eerst direct met chello moet verbinden/registeren en dat het daarna echt geen probleem moet zijn om de AP met Chello aan de praat te krijgen. Nou PC >Motorola werkt idd prima, nieuwste firmware gedownload en in de router/AP gezet en ja hoor eindelijk kon ik erin. Maar als ik dan uit de Providers Chello koos en vervolgens op clone MAC address klikte gebeurde er ......niets :(  Vervolgens ging ik uit de web interface en kan er sinds dien (gisteren avond) niet meer in. 'k heb vervolgens weer 45min. met Sitecom zitten bellen. Maar daar is ook niets uitgekomen, paar keer geprobeerd om het modem te resetten, maar ik kom er gewoon niet meer in. Nu ga ik het AP maar omruilen, maar zou iemand mij de goede instellingen voor de WL-122 in combinatie met chello kunnen geven? Alvast bedankt,

Als je de router als allereerste aan het modem hebt aangesloten dan hoef je niks te klonen, je gebruikt het MAC adres van de WAN interface immers...

gr, Henno
 
Bovenaan