• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wireless Internetten ... wel zo makkelijk te realiseren?

F

Flaus

Ik heb sinds kort een Wireless Access point - Cable / DSL Router met 4 poorten Switch, plus een Wireless PCI Card aangeschaft. Beide producten zijn van Linksys. Uiteraard direct geprobeerd het geheel te installeren, maar helaas zonder succes. Ik krijg wel een wireless verbinding, maar ik kan het internet niet op. Nu heb ik in het forum gelezen dat je het volgende moet doen: "het mac adres van de pc die eerst op het kabelmodem aangesloten zat, moet op de WAN poort van je router zetten, dan krijg je weer je chello ip." Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Wie kan mij adviseren?

O ja, vergat ik bijna te vermelden en dat is toch heel belangrijk: mijn cable modem heb ik aangesloten op de router (internet poort) en via poort 1 van de router loopt de UTP kabel mijn PC in (ethernet kaart). Als ik dan naar http://192.168.1.1 ga om in de router te komen, dan krijg ik een foutmelding (site not found of iets dergelijks).

Ik heb een Motorola Cable modem en het abonnement bij Chello is Classic.

Groeten,

Flaus
(Wilfred)

PS wat mij ook opgevallen is, dat als ik alleen via mijn cable modem internet, dan brand het lampje "PC Connectivity" niet en verloopt alles prima. Zodra ik de router aansluit wordt dit ledje oranje en werkt er werkelijk niets meer.
 
Doe eens een IP release / renew op je pc of zet hem uit en start hem opnieuw op en kijk of je dan in je router kunt komen,
Als dit geen succes heeft, hetzelfde nog eens maar dan met de utp kabel tussen modem en router los.

IP release / renew:
win 98: start=> uitvoeren = winipcfg (return): klik op meer info en vervolgens op vrijgeven, vernieuwen
WinXP: start => uitvoeren => cmd (return): intikken "ipconfig /release"en daarna "ipconfig /renew"
 
He' een oud probleem

Waar je overheen kijkt, als je de Router niet gebruikt lukt het wel om op het Net te komen

Dus je netwerk kaart geeft je Mac adress af en wordt door Chello herkent
Er is dus een instelling in de Router die nog gemaakt moet worden,
Daar nu de Router de gebruiker is en niet je PC zul je dus de gegevens van je PC (mac adress) naar je router moeten overzetten.

Als dit niet in de handlijding staat Sluit je Modem en Router aan, Bel Chello en zeg dat je een nieuwe Netwerkkaart heb moeten kopen (oude defect of zoiets verzin maar wat) en Chello zal opnieuw verbinding maken en ontvangt nu het MAC Adress van je router. Klaar is kees

Het probleem ligt in ieder geval in je MAC Adress..........................
 
Terug
Bovenaan