• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

[WinXP tip] Beter downloaden? Patch dan je TCP-IP stack!

  • Onderwerp starter masterblaster
  • Startdatum
M

masterblaster

Een heleboel tweakers weten het al, maar een heleboel newbies weer niet, maar je download onder WinXP kan namelijk echt een stuk beter!

WindowsXP heeft sinds service-pack 1 de nare eigenschap om maximaal maar 10 TCP-IP connecties aan te kunnen. Dit kan als gevolg hebben dat je tijdens stevig downloaden geconfronteerd wordt met allerlei meldingen in b.v. je torrent logs over volgelopen buffers en meer van dat soort onzin. Gelukkig is dit maximum aantal connecties met een patch simpel te verhogen. Door deze patch kan je PC 5 keer zoveel connecties tegelijkertijd opbouwen waardoor b.v. je torrents nog sneller binnenkomen en je minder kans loopt dat je TCP-IP buffer volloopt en de boel gaat vertragen. Bij mij werkt het als een speer!

Hieronder staat in het kort de stappen die je moet doorlopen...

  • Download de zogenaamde "Event ID 4226 Patcher" vanaf https://www.lvllord.de/ , in de download sectie
  • Pak het zipfile ergens in een eigen folder uit
  • Stop al je actieve internet verbindingen (Internet Explorer, email, torrents e.d.)!!!
  • Run de executable door 'm te dubbelklikken
  • Accepteer dat de stack wordt verhoogd naar 50 met "y"
  • Zodra Windows een melding geeft dat een systeem onderdeel gewijzigd is moet je op Cancel/Annuleren drukken om het origimeel NIET terug te laten zetten, bevestig dat met OK
  • Wacht tot de patch klaar is
  • Reboot je PC en voila, klaar is kees

(De tool maakt voor het wijzigen een backup van je stack, dus je kan door hem nogmaals op te starten altijd terug naar het origineel)

Nu is er één catch! Microsoft weet van deze patch af en doet er veel aan om de patch ongedaan te maken. Het kan dus voorkomen dat je na een bezoek aan de Windows update site ineens weer terug bent gezet naar de oude 10 connecties. Dus zodra je weer eens automatisch geupdate bent door Microsoft (gemiddeld 1x per maand) dan moet je gewoon de patch nog eens draaien. Als die aangeeft dat je connnecties momenteel 10 is dan verhoog je hem met een druk op de knop weer naar 50.

Goede of slechte ervaring? Laat het hieronder maar horen.

(Aan de mods het verzoek om dit draadje niet naar "Algemeen - File sharing" te verplaatsen aangezien deze patch op alle soorten downloads van toepassing is en ook voor niet leden bruikbaar is)
 
Je zegt vanaf service pack 1 ,maar bij mijn weten is dit pas vanaf service pack 2?
 
Loverman zei:
Heeft het alleen nut bij het downloaden van torrents?

Nee, het gaat om het aantal connecties dat tegelijkertijd kan worden opgebouwd. Dat kan zijn torrents, maar ook b.v. surfen en email, of ftp en email enz. enz.
 
Flow zei:
Je zegt vanaf service pack 1 ,maar bij mijn weten is dit pas vanaf service pack 2?

Whatever, zolang het maar werkt! En dat doet het :)
 
Lijkt me dat dit wel ergens in r register aan te passen is enzo.. En maar 10 connecties :o, heb je wel eens in je firewall log gekeken tijdens torrent verkeer en een beetje surfen. Honderden connecties..
 
Interessant... echter NOD32 geeft bij mij de volgende melding als ik wil downloaden:

Archief:
http ://www.lvllord.de/download.php?url=en/EvID4226Patch223d-en.zop

Virus:
Win32/Tool.EvID4226 applicatie

Commentaar:
Dit object bevat kwaadaardige code.

Zijn er meer mensen met zo'n melding?
 
AV even uit zetten he..

Ik heb het even geinstalleerd, ik moet zeggen dat ik er tot nu toe helemaal niets van merk..
 
Naar mijn weten is die beperking het aantal verbindingen per seconde, er mogen dus max 10 verbindingen per seconde gemaakt worden.
Klein testje, ik heb net utorrent opgestart, er staan 2 redelijk drukke torrents te seeden. Binnen een minuut geeft m'n router (m0n0wall) al 87 open verbindingen aan vanaf mijn computer... (WinXP SP2)
 
Na de introductie van sp2 voor winxp waren er talloze klachten van o.a. gebruikers van het edonkey netwerk.Kregen zij altijd een high I.D. (zorgt voor optimale ontvangst en je bent zichtbaar om te delen met anderen) na installatie sp2 alleen nog maar low I.D.
Het gevolg was dat hun download snelheid kelderde.
Na enige tijd kwam er een reg tweak die je max half open verbindingen boven de 10 zette.
En nu had iedereen weer een high I.D. en de download snelheid werd weer zoals gebruikelijk.
Dit proggie doet hetzelfde,sterker nog,ik heb het op een sp2 machine gebruikt hier thuis,en zonder problemen.

Met een torrent programma als utorrent staan de max half open connections op 8.Dus zal je hier weinig er van merken.Ook gebruikt utorrent upnp dus word de poort die je instelt open gezet zodat je optimaal kan werken.Zet je dus die waarde boven de 10 met een unpatched sp2 dan zal je internet vastlopen tijdens torrent verkeer.Ook je downloads zullen trager gaan.
De opzet is dat je minder kwetsbaar bent voor het internet,volgens M$ dan natuurlijk,en er zijn talloze discussies op het internet over de zin en de onzin van deze handeling van microsoft...

ps. de gewone connecties gaan gewoon tot wat je zelf insteld en jouw machine aankan,dit kan dus in de duizenden lopen.Deze tweak gaat specifiek over de max half connecties.
 
Terug
Bovenaan