• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WinXP sluit niet vanzelf af

  • Onderwerp starter Raoul Weltje
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Raoul Weltje

Beste mensen,

Ik heb Windows® XP® Prof. geïnstalleerd. Tot nu toe met veel plezier. Alleen één probleempje, Windows® sluit niet vanzelf af. Als ik op Start --> Afsluiten --> Uitschakelen klik, gaat alles verder goed, als daarna staat er: "U kunt nu de computer uitzetten". Ik vind dit heel vervelend. Hoe kan ik iets instellen waardoor als ik op Start --> Afsluiten --> Uitschakelen klik, de computer zichzelf uitzet (niet dat ik op de aan/uit knop moet drukken)?

Groeten Raoul
 
Word moeilijk denk ik, waarschijnlijk support je voeding dit niet.


Werkte dit wel toen je nog win9x erop had staan?


Maar kijk eens bij Configuratiescherm -> Enegergiebeheer.
 
Dit probleem ben ik ook tegengekomen bij oudere Compaq PC's. Met windows ME sluiten ze wel helemaal af en met XP niet. Heel vreemd. Op andere PC's werkt het wel gewoon zonder iets in te schakelen of aan te vinken bij energiebeheer.
 
Misschien moet je APM installeren ofzo? (geen idee hoe, kweet alleen dat het misschien een oplossing is)
 
Dit probleem heb ik ook gehad met zowel ME als met 2000 en XP, maar ik heb wel een oplossing gevonden en misschien dat ie voor jou ook werkt.
Ga naar apparatenbeheer en kies dan bij beeld , verborgen apparaten weergeven.
Bij mij stoen toen NT apm/legacy-interface node uitgeschakeld , die heb ik weer ingeschakeld en me xp sloot weer af.
succes !!!!!!!!!!!!
 
Toen ik win9x erop had, werkte alles nog wel. Nu ik XP geïnstalleerd heb werkt het niet meer. En waar zit apparatenbeheer?

Greetz Raoul
 
Start -> Configuratiescherm -> Systeem -> Tablad hardware -> Knopje apparaatbeheer.
 
hyde zei:
ga naar energiebeheer
tabblad APM

APM aanvinken
klaar

Werkt niet bij die Compaq's terwijl het wel met ME gaat dus het moederboard het wel ondersteunt.

Die APM tab zit trouwens niet op alle XP versie's tenminste niet op de NL-talige die ik nu heb draaien. Op een vorige EN-talige versie zat het tabje wel.
 
8)
Met / zonder service pack 1 geprobeerd?
Kan zomaar verbeterd / verwijderd zijn ;D
8)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan