• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

WindowsXP installatie

C

Confuser

Ik heb Schijf C geformatteerd en nu start ik de computer op met een opstartDiskette van Windows98.ALs ik dat doe staat er "opstarten met of zonder CDrom onderstuening".Ik kies met CDrom.Dan moet de comp ff laden want hij leest het floppy en dan komt er opeens te staan A: >.Ik doe naar K: (CDrom) en stop de WindowsXPpro(nL) CD erin en typ: Setup.exe.Ik hoor dat de CD gelzen wordt maar dan staat er opeens dat dit een ongeldige bewerking is of De bestandsnaam is onjuist.
Ik zou echt niet weten hoe te installeren.Plz Reply.
Thanx Alvast :-[
 
Waarschijnlijk kun je XP niet installeren met ee n bootfloppy. Wat wel werkt is om de XP schijf te laten booten. Gewoon de CD erin en opstarten. Als het goed is start de PC nu op vanaf de CD-rom. Als dit niet gebeurd moet je de boot-volgorde in de BIOS veranderen.
 
Die van mij wel met als gevolg dat je XP dus alleen kunt installeren door te booten. Als je via een flop boot zegt ie dat setup.exe aleen onder een Windows omgeving draait.
 
Je moet wel de setup-diskettes van microsoft gebruiken he ;)
Als je het via een normale bootdisk wil installeren, moet je naar /i386 gaan, en dan winnt.exe oid runnen :o
 
je kunt hem WEL installeren met 1 opstartdiskette en dan vanaf de cdrom, je moet dan naar K: gaan, dan naar de map I386 en vanuit dat scherm WINNT opstarten 8)
 
en zonder smartdrv.exe gaat dat supersloom :-\
Je moet smartdrive ergens op het internet vinden als je het met 1 diskette wil installeren :)
 
idd SUPERsloom, maar als jem aanzet en dan naar school gaat ofzo maakt dat toch niks uit? 8)
 
Ik ben in dat BIOS menutje gegaan en er staat dan CD rom 1st is.Maar als ik nou setup.exe typ bij K: dan zegt ie dat ie station J: (Andere CDrom) leest.
En als ik met floppy doe dan staat er Ongeldige systeemdiskette vervang en druk een toets. Ik begrijp er echt nix van :(.
Help plz
 
Dan is het dus geen systeemdiskette, of je hebt A: niet als een bootdevice ingesteld ::)
 
Terug
Bovenaan